ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Ξεκίνησαν χθες Παρασκευή οι εργασίες για την προστασία του λιμενοβραχίονα στην Πλάκα με την μεταφορά και τοποθέτηση 2.500 κυβικών μεγάλης πέτρας από τον εργολήπτη Βασίλη Γεωργόπουλο. Οι ογκόλιθοι θα μεταφερθούν από το νέο δρόμο Αγίου Φωκά - Νεάπολη και θα τοποθετηθούν με χρήση των συνεργείων της Δομικής Κρήτης που κατασκευάζει το δρόμο. Η ποσότητα ογκόλιθων είναι συνολικά 2.500 κυβικά περίπου.

Η συνολική πίστωση είναι 87.000 ευρώ από τα οποία 40.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 37.000 ευρώ από πιστώσεις του Δήμου Μονεμβασίας. Παράλληλα, θα γίνει τσιμεντόστρωση του χώρου αποβίβασης των επισκεπτών και κατασκευή σημείων πρόσδεσης ταυτόχρονα για δύο λάντζες μεταφοράς των επισκεπτών, κατόπιν σχετικού αιτήματος των γραφείων που διαχειρίζονται τα κρουαζιερόπλοια. Επιπλέον θα τοποθετηθεί στέγαστρο σκίασης και θα κατασκευαστεί χώρος υποδοχής.

Στην έναρξη εργασιών ήταν παρών ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Μπουτερης που έχει ασχοληθεί με πολλά θέματα της Μονεμβασίας, ο εργολήπτης Βασίλης Γεωργόπουλος , ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Χουσάκος και ο Λιμενάρχης Μονεμβασίας Αντώνης Παναγάκος.