Παρά τη νοστιμιά της, η χοιρινή τηγανιά ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα και την αγαπάνε όλοι κυρίως για τη νόστιμη σάλτσα της, ενώ συνοδεύεται πολύ καλά από μπύρα, κρασί, τσίπουρο ή ούζο.

Υλικά (για 4 άτομα)

• 1 ψαρονέφρι γύρω στο μισό κιλό ΤΣΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
• 2 φρέσκες κόκκινες πιπεριές
• 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
• 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
• 100 γρ. λουκάνικο Τρικάλων
• 1 κουτ. σούπας μπούκοβο
• 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
• 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
• Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μπουκίτσες μέγεθος μικρού καρυδιού. Κόβουμε και το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ταυτόχρονα το λουκάνικο, το ψαρονέφρι και το τριμμένο κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά. Αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τα σπόρια ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το πικάντικο μπούκοβο.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε την τηγάνια μέχρι να πιει όλα τα υγρά της.

Σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με το τριμμένο κεφαλοτύρι.