Το Καρναβάλι των Κροκεών για μια ακόμη χρονιά έδωσε χαρά και αγάπη για τη ζωή κάνοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία πράξη σε καιρούς δύσκολους και αντίξοους.

ΚΡΟΚΕΕΣ. Για 56η χρονιά το Καρναβάλι των Κροκεών ξεχώρισε δίνοντας το δικό του εντυπωσιακό «παρών».
Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο των Κροκεών ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.30 με τους καρναβαλιστές με τις πολύχρωμες στολές τους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό παρουσιάζοντας ένα πλούσιο θέαμα.

Όπως πάντα στην κορυφή της παρέλασης η Φιλαρμονική του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών την οποία ακολουθούσαν ο εντυπωσιακός και σατιρικός βασιλιάς καρνάβαλος και τα υπόλοιπα άρματα, όλα κατασκευασμένα στο καρναβαλικό εργαστήριο του Συλλόγου Φίλων Καρναβάλου Κροκεών. Αρκετά ήταν και τα πεζά τμήματα που πήραν μέρος στο καρναβάλι από ολόκληρη τη Λακωνία δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στην παρέλαση.

Τα σατιρικά άρματα του φετινού καρναβαλικού είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά εκατοντάδες θεατές από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν στις Κροκεές για να γιορτάσουν τις φετινές Απόκριες. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18.00 το βράδυ. Νωρίτερα, στην Κεντρική Πλατεία, τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών και Βασιλακίου χόρεψαν αποκριάτικους χορούς. Αμέσως μετά την παρέλαση, τα πυροτεχνήματα έδωσαν λάμψη και χρώμα στην καρναβαλική νύχτα.

Και του χρόνου!

Κείμενο-φωτό: krokeai.gr