Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Μπορεί να στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ, την αλήθεια όμως θα την πω και μάλιστα δυνατά. Άλλωστε στη ζωή μου μετάνιωσα μόνο για όσα, από σεβασμό και ποτέ από υστεροβουλία, δεν είπα και δεν έκανα. Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση ετοιμάζεται και αυτή, όπως ακριβώς έκαναν και οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να κόψουν για άλλη μία φορά, η δωδέκατη κατά σειρά, τις συντάξεις. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, παρόλο που αφορά στους μισούς περίπου Έλληνες τους οποίους εκφράζω συμμερίζομαι και υπερασπίζομαι. Έτσι όμως θα γράψω. Προσωπικά, σε πρώτο πρόσωπο.

•Δεν είναι που στον εργασιακό μου βίο ως μισθωτός κατέβαλα όλες τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, που μείωναν την αγοραστική αξία των εισοδημάτων μου και έκαναν την ζωή μου πολύ … μετρημένη.
•Δεν είναι που τώρα ως συνταξιούχος δεν έχω την δυνατότητα να αντιδράσω δυναμικά και να … απεργήσω ας πούμε.
•Δεν είναι που τότε ως μισθωτός αλλά και τώρα ως συνταξιούχος ήμουν συνεπής, πλήρωνα και πληρώνω ανελλιπώς τους φόρους που μου αναλογούν, για να μην πω ότι τους παρακρατούν πριν καν αποδώσουν τα δικά μου.
•Δεν είναι που κανείς από εμάς τους συνταξιούχους δεν έφταιξε σε τίποτα στα παιχνίδια διαπλοκής και εκτεταμένης διαφθοράς Τραπεζών, ΜΜΕ κλπ , που μας έφεραν σε αυτή την κατάντια που βιώνουμε, ως Χώρα.
•Δεν είναι που μετά από ένδεκα (11) συνεχείς περικοπές στις συντάξεις έφεραν αυτές στο μισό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον ο συνταξιούχος να επιβιώσει. Μια κοινωνία κρίνεται πρωτίστως από τον σεβασμό που επιδεικνύει στα ανήμπορα αλλά … περήφανα γηρατειά.
•Δεν είναι που μέχρι τώρα είχαν δεσμευτεί πως δεν θα κόψουν άλλο τις συντάξεις και το τήρησαν. Ψηφίστηκαν μάλιστα για αυτό το λόγο. Ήταν ένα συμβόλαιο προσωπικά με τον Τσίπρα που έκανε την διαφορά με τους άλλους.
•Δεν είναι που σπάνε αυτό το συμβόλαιο, ¨όχι άλλο κούρεμα των συντάξεων¨, τώρα που τα Οικονομικά της Ελλάδας λένε πως πάνε καλλίτερα.
•Δεν είναι που από την καθαρά οικονομική πλευρά οι περικοπές των συντάξεων, είναι καθαρά υφεσιακό μέτρο από αυτά που μας έφθασαν μέχρις εδώ.
•Δεν είναι που από τις συντάξεις και μόνο στηρίζονται ολόκληρες οικογένειες και κρατήθηκε ουσιαστικά ζωντανή η κίνηση της αγοράς.
•Δεν είναι «ποιος ζει και ποιος πεθαίνει ως το 2020 που θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων» που ¨καθησυχάζουν¨ τους αγανακτισμένους συνταξιούχους με αυτή την διαρκή απειλή πάνω από το κεφάλι τους.
•Δεν είναι που δεν θα απαλύνουν την ζημιά που προκαλούν στους συνταξιούχους με ισοδύναμα μέτρα και αντίμετρα που άστοχα τους προτείνουν ως αντίδοτο.
•Δεν είναι που τα ισοδύναμα μέτρα, μείωσης για παράδειγμα ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, Φόρου Επιχειρήσεων θα τα καρπωθούν ορισμένοι, εις βάρος και από το υστέρημα των συνταξιούχων. Τι θα πουν στις ουρές των συνταξιούχων μπροστά στις Τράπεζες την ημέρα που θα τους περικόψουν την σύνταξη?
•Δεν είναι τέλος που οι συνταξιούχοι δεν καταλαβαίνουν και δεν αναγνωρίζουν ότι το «παιχνίδι» με τους δανειστές – βασανιστές φίλους μας, είναι παιχνίδι τρομοκρατίας και παίζεται με άλλους κώδικες. Τους ξέρουν καλά.
•Δεν είναι τίποτα από όλα αυτά από μόνο του και τόσα άλλα που θα μπορούσαν οι συνταξιούχοι για πολλοστή φορά, να τα υπομείνουν και να τα ξεπεράσουν και υποφέροντας να κλείσουν τον κύκλο τους, ακόμη και χωρίς παράπονο, αν ήταν αυτό η μοναδική αναγκαία προϋπόθεση για να σωθεί η Πατρίδα.

Είναι που το σκέφτηκαν να το κάνουν. Είναι η εύκολη λύση της μείωσης των δαπανών, μέσα από την μείωση των συντάξεων, και όχι της αύξησης των εσόδων των βεβαιωμένων μάλιστα εσόδων. Είναι αυτό που κάνει την διαφορά. Είναι το γαμώ το. Και εξηγούμαι.

Όλα αυτά τα βάσανα μας συμβαίνουν διότι πάλι και τότε, με δημοσιονομικό έλλειμμα 15%, δεν είχαμε το 2009 να πληρώσουμε ούτε τους τόκους του Εθνικού μας Χρέους. Τώρα δε διότι δε είμαστε ικανοί να εισπράξουμε όλους τους βεβαιωμένους και αναλογούντες στον καθένα φόρους. Και δεν δίνει το δικαίωμα κανείς σε κανέναν, σε καμία Κυβέρνηση σε κανέναν επιχειρηματία, τις εισφορές και τους φόρους ΦΠΑ κλπ που αυτός κατέβαλλε μέσα από τις αγορές του προκειμένου να τους αποδώσει στο Κράτος, να τους παρακρατεί, να τους καρπώνεται, και μετά να ζητάει από την Εφορεία να του κάνει διακανονισμό εκατό (100) δόσεων αποπληρωμής προκειμένου να τους επιστρέψει. «Στρατηγικούς κακό πληρωτές» τους ονομάζουν τώρα, παλιά τους έβριζαν «μπαταχτζίδες».

Ποιους, τους δικούς μου φόρους, τις δικές μου εισφορές, τα δικά μου χρήματα, το αίμα μου που θα έπρεπε αυτόματα, σε πραγματικό κυριολεκτικά χρόνο, να είχαν πιστωθεί αμέσως, μέσω της Τεχνολογίας, στα Κρατικά Ταμεία. Είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα σοβαρά κράτη του κόσμου. Και βάζουν αμέσως λουκέτο, αυτά τα κράτη, σε όσες επιχειρήσεις τολμήσουν να κλέψουν το Κράτος.

Συμπέρασμα, να κόψουν τις συντάξεις μας, αφού πρώτα εισπράξουν όλους τους βεβαιωμένους φόρους. Ζητώ λοιπόν, ως συνταξιούχος από τον Πρωθυπουργό να το παλέψει και να αντιδράσει, κάτι που το έχει πολύ ανάγκη, και να μην δεχτεί καμία συζήτηση για περικοπή των συντάξεων στην επικείμενη διαπραγμάτευση. Αυτό είναι Αριστερή Πολιτική, αυτό κάνει την ΔΙΑΦΟΡΑ.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr