ΣΚΑΛΑ. Παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις της κυβέρνησης προς τη Δημοτική αρχή τού Δήμου Ευρώτα για την οικονομική στήριξη της αποκατάστασης των πρωτόγνωρων καταστροφών που έπληξαν το Δήμο τα δύο τελευταία χρόνια, μέχρι στιγμής η στήριξη της «εκφράζεται» με το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ...
Την πικρία αλλά και τα ερωτήματα των πολιτών της περιοχής θα θέσει στον Υπουργό Εσωτερικών στη Βουλή ο Θανάσης Δαβάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες.

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:
«Για την αποκατάσταση των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές της τελευταίας διετίας (ανεμοστρόβιλος και πλημμύρες), ο Δήμος Ευρώτα έχει αιτηθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών τη λήψη πρόσθετης επιχορήγησης ύψους 2.000.000 ευρώ για την εκτέλεση σειράς έργων, όπως η αποκατάσταση της επαρχιακής και αγροτικής οδοποιίας, ο καθαρισμός των ρεμάτων με σκοπό την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας νέων πλημμυρών, η επισκευή του Δημοτικού Σταδίου Βλαχιώτη καθώς επίσης και η αποκατάσταση του οικισμού των ΡOMA που διαβιούν στην περιοχή. Ταυτόχρονα, οι Δημοτικές Αρχές ζήτησαν την απλοποίηση των διαδικασιών και των όρων για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πολίτες που επλήγησαν από τις θεομηνίες.

Παράλληλα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 στο Υπουργείο Εσωτερικών με την παρουσία των συναρμοδίων Υπουργών και των τοπικών φορέων, η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Ωστόσο όπως αναφέρει και σε ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ευρώτα, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα υπήρξαν πενιχρά.

Συνεπώς ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές και τις περιουσίες των πολιτών του Δήμου Ευρώτα;»