ΛΑΚΩΝΙΑ. Μια επίσκεψη στη γαστρονομία της Λακωνίας που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον εκλεκτό καρπό, το πορτοκάλι της έκανε η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2 «Τοπικές Κουζίνες». Η εκπομπή με εικόνες από την παραγωγή, την επεξεργασία και την γαστρονομική αξιοποίηση του πορτοκαλιού θα προβληθεί αυτό το Σάββατο στις 18.30.

Το promo video
«Ένα ταξίδι στη Λακωνία και τον πολύτιμο καρπό της, το πορτοκάλι. Γνωρίστε τον τόπο, τους ανθρώπους του και νόστιμες παραδοσιακές συνταγές της Λακωνικής γης με πορτοκαλένιο άρωμα. Αυτό το Σάββατο, 04/03, στις 18.30, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2».


Λίγα λόγια για την εκπομπή

Οι «Τοπικές Κουζίνες» είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ ταξιδιωτικού και γαστρονομικού περιεχομένου. Οι δημιουργοί της προσεγγίζουν τα μοναδικά προϊόντα και τον χαμένο πλούτο μιας χώρας γκουρμέ, όπου η γεωγραφία και το μικροκλίμα δίνουν άλλη γεύση στο ίδιο προϊόν, ακόμη και σε δύο διπλανά χωριά. Πρωταγωνιστές της είναι οι παραγωγοί, οι άνθρωποι της ελληνικής υπαίθρου.
Οι «Τοπικές Κουζίνες» παρουσιάζουν δώδεκα ταξίδια, 12 προσωπικές ιστορίες, 12 οικογένειες, 12 γεύσεις, 12 μοναδικότητες, 12 διαφορετικότητες, 12 μοναδικά προϊόντα. Τα μήλα της Ζαγοράς, τα άγρια μανιτάρια των Γρεβενών, τα σύκα της Κύμης, τα βουβάλια της Κερκίνης, το αβγοτάραχο του Μεσολογγίου, τα τυριά της Νάξου, τα πορτοκάλια της Λακωνίας, το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας, η αγκινάρα Αργολίδας, τα φασόλια Πρεσπών και το γριβάδι τους, τα κάστανα της Καστανίτσας.
Ένα ταξίδι πίσω από τα ράφια της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς, όπου το προϊόν πρωταγωνιστεί, γίνεται ο λόγος ενός άλλου τουρισμού, με αιτία γαστρονομική!

Βασικοί συντελεστές της σειράς:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεχαγιάς, Βασίλης Βασιλειάδης, Ανθή Νταουντάκη.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος, Παναγιώτης Βασιλάκης, Δράκος Πολυχρονιάδης, Δημήτρης Λογοθέτης.
Μοντάζ: Ηρώ Βρετζάκη, Αμαλία Πορλίγκη, Claudia Sprenger, Μαρία Γιρμή.

Παραγωγή: Prosenghisi Film & Video