ΣΠΑΡΤΗ. Mεγάλο τράνταγμα υπέστησαν οι σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Αιτία η εμμονή του Πέτρου Τατούλη να προτείνει (στην ουσία να τοποθετεί) στη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεργάτες του μεν , αλλά από το χώρο του ΠαΣοΚ, δε.
Αυτοδιοικητικοί αλλά και Νεοδημοκρατικοί κύκλοι τόσο στην Κορινθία όσο και στην Λακωνία σχολιάζουν ως υψηλού ρίσκου κίνηση την «εκλογή» στη θέση προέδρου του Πε. Συ. Π. του Ηλία Στρατηγάκου. Ενός ανθρώπου που ενώ ήταν θεματικός αντιπεριφερειάρχης, γίνεται με πρόταση Τατούλη, πρόεδρος του Πε.Συ.Π. Πρόκειται για σημαίνον στέλεχος του ΠαΣοΚ Λακωνίας, πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠαΣοΚ και στενός συνεργάτης του βουλευτή Λακωνίας του ΠαΣοΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου. Προηγούμενοι πρόεδροι ήταν πάλι από τη Λακωνία, στελέχη του ΠαΣοΚ (Σκούρος και Πουλοκέφαλος)

Να σημειωθεί ότι το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη στη Λακωνία, όπου εκλέγεται και ο Ηλίας Στρατηγάκος, έχει ισχυρότατη δύναμη και ποσοστό χάρη στους Νεοδημοκράτες Περιφερειακούς συμβούλους που στήριξαν τον Πέτρο Τατούλη. Πρόκειται για πρόσωπα με σαφή κομματική πορεία στη ΝΔ, τα οποία υπερβαίνοντας ενδοιασμούς και αντιρρήσεις τον στήριξαν. Ομοίως στήριξαν σθεναρά κεντρικές επιλογές του Πέτρου Τατούλη σε θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων. Σήμερα όμως παρακολουθούν τον Περιφερειάρχη, να αναβαθμίζει και πάλι και να προωθεί σε θέσεις κλειδιά, αντί των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη του ΠαΣοΚ.
Η αναταραχή που υπάρχει δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, αυτά καθ’ αυτά αλλά με την πολιτική σημασία της πράξης. Oι Νεοδημοκράτες Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι υποχρεωμένοι να εξηγήσουν στον χώρο τους τη στάση του Περιφερειάρχη.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που πλήθαιναν οι συζητήσεις αλλά και οι συνεργασίες τόσο για την εκλογή της Εύης Τατούλη, κόρης του Περιφερειάρχη, με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία, όσο και για τη στήριξη του Πέτρου Τατούλη στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Έμπειροι παρατηρητές, τονίζουν, ότι οι κινήσεις Τατούλη δεν είναι τυχαίες αλλά θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα πολιτικά αποτελέσματα.
Είτε λοιπόν τα στελέχη της Ν.Δ. θα αξιοποιηθούν στις θέσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών ώστε να δικαιωθούν (και να ηρεμήσουν), είτε ο Πέτρος Τατούλης οδεύει στις εκλογές του 2019 προετοιμάζοντας μια άλλη πολιτική πρόταση, έξω και πέρα από κόμματα αδιαφορώντας ακόμα και για την συντεταγμένη Ν.Δ. Αυτό θα σήμαινε ριζική αλλαγή των προσώπων που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του.