Την Κυριακή 5/3/17 το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης εξέλεξε Προεδρείο και μέλη για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Καμμία αλλαγή σε ότι αφορά στο προεδρείο του Συμβουλίου. Έκπληξη όμως σημειώθηκε στην Οικονομική Επιτορπή όπου πρώτος αναπληρωματικός εκλέχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Στράτης Κοκκορός.

ΣΠΑΡΤΗ. Όπως προβλέπεται το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης προχώρησε στην εκλογή προεδρείου για το δεύτερο μισό της Δημοτικής θητείας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις προτάσεις των παρατάξεων της Πλειοψηφίας και της Μείζονος Αντιπολίτευσης εκλέχθηκαν πάλι, Πρόεδρος ο Σπύρος Μοιράγιας, Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Καρμοίρης και Γραμματέας η Δήμητρα Γρηγόρη.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Σπάρτης όρισε τους 6 αντιδημάρχους.
Αυτοί είναι ο Δημήτρης Αποστολάκος / Οικονομική Υπηρεσία, ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος / Τεχνική Υπηρεσία, ο Βασίλης Σκρουμπέλος / Καθαριότητα, ο Χρήστος Πλειώτας / Διοίκηση, ο Γιώργος Κονίδης και ο Νίκος Φλώρος.

Σημαντικός είναι και ο ρόλος των δύο Επιτροπών του Δήμου, της Οικονομικής και της Ποιότητας Ζωής.
Την Κυριακή μετά από προτάσεις της Πλειοψηφίας και της Μείζονος Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες του notospress σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Οικονομική Επιτροπή

Ρήγας Παναγιώτης 25
Σμυρνιός Στράτης 25
Κανελλόπουλος Γιώργος 24
Καπετανάκης Σαράντος 24
Μακρυσοπούλου Χριστίνα 23
Σταθόπολυος Ιωάννης 23
Καρμοίρης Ιωάννης 23
Βλήτας Νίκος 22

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αναπληρωματικούς ισοψήφισαν δύο σύμβουλοι με 26 ψήφους και τελικά με κλήρωση αναδείχθηκε πρώτος αναπληρωματικός ο Στράτης Κοκκορός από την Μείζονα Αντιπολίτευση. Αυτό καθιστά τις ισορροπίες πολύ ευαίσθητες. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, με ψήφο, είναι ο Δημήτρης Αποστολάκος.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τσαγγαρούλης Θεοδωρος 26
Πλειώτας Χρήστος 25
Αργυρόπουλος Σταύρος 25
Μεντή Ελένη 24
Κονίδης Γεώργιος 24
Κανακάκος Χρήστος 23
Βλάχος Γιώργος 22
Μπουγάδης Χρήστος 22

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πρόεδρος με ψήφο είναι ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος.