ΣΠΑΡΤΗ. Χάρη στο «χρυσό» γκολ του Σιατραβάνη στις καθυστερήσεις ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε νίκη-ανόδου επί της αξιόμαχης και δυνατής ΑΕ Σπάρτη με 1-0.

Με τον συνήθη ύποπτο Σιατραβάνη, όπως με την Καλλιθέα και τον Άρη, ο Απόλλωνας Σμύρνης πήρε και σήμερα ένα σημαντικό και δύσκολο τρίποντο επί της λακωνικής ομάδας και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της Football League.

Το τελικό σκορ πάντως αφήνει μια πικρή γεύση στη «Βασίλισσα», η οποία δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ενώ σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσε να φύγει και με το μεγάλο διπλό, αν ήταν πιο προσεκτική στη τελική προσπάθεια. Στα τελευταία τέσσερα ματς «Γολγοθά» βέβαια μπορεί να υπερηφανευτεί πως πέτυχε σπουδαία πράγματα, καθώς μετρά μια νίκη επί του ΟΦΗ, μια «λευκή» ισοπαλία με τον Άρη, μια ήττα από τη Λαμία που ήρθε δύσκολα χάρη στη μαχητικότητα της και μια δεύτερη από καθαρή ατυχία.

Από τα πρώτα λεπτά οι δυο ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στις αντίπαλες περιοχές αλλά τα γεμίσματά τους δεν έφερναν κινδύνους. Η δε Σπάρτη είχε κλείσει σωστά το κέντρο της και δεν άφηνε περιθώρια στον Απόλλωνα, για να αναπτυχθεί και να γίνει επικίνδυνος. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η «ελαφρά ταξιαρχία» έκανε αισθητή την παρουσία της, όταν ο Αλμπάνης δοκίμασε το σουτ αλλά ο Μελίσσας έδιωξε σε κόρνερ. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Πετρόπουλου, με το σουτ που εξαπέλυσε μέσα από την μεγάλη περιοχή στο 38'. Στο φινάλε του ημιχρόνου η ΑΕ Σπάρτη έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με το 1-0, όταν ο Μπουντόπουλος εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Απόλλωνα.

Στην επανάληψη η ΑΕ Σπάρτη ανακάτευε την τράπουλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιχειρούσε είτε από στημένες φάσεις είτε με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά. Η αναγκαστική αλλαγή πάντως του Μπουντόπουλου, λόγω αδιαθεσίας και η είσοδος του Φράγκου έδωσε ταχύτητα στους Λάκωνες, ενώ με τον Αναστασόπουλο, που αντικατέστησε τον Καρτσαμπά στη συνέχεια (57') η ΑΕ Σπάρτη κέρδισε έδαφος και έβγαινε μπροστά με στόχο το γκολ. Η πιο μεγάλη ευκαιρία πάντως στον αγώνα ήρθε από τη «Βασίλισσα» στο 76'. Μετά από παράλληλη σέντρα του Σιώπη στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Αναστασάκος πήγε να κάνει το σουτ, ο Χιώτης έδιωξε προσωρινά τη μπάλα, η οποία όμως έφτασε στον Μουζακίτη αλλά ο τελευταίος την έστειλε άουτ από τα δυο μέτρα!

Όσο περνούσαν τα λεπτά η ΑΕ Σπάρτη κρατούσε με άνεση το εύθραυστο 0-0, μιας και ο Απόλλωνας σταδιακά ξέμενε από δυνάμεις μέχρι να χτυπήσει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σιατραβάνης. Ο Πετρόπουλος πήρε τη μπάλα, έκανε την παράλληλη σέντρα στην περιοχή και ο έμπειρος άσος του Απόλλωνα με σουτ στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜYΡΝΗΣ: Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος (68' Χιντζίδης), Κύργιας, Δεληζήσης, Ντάσιος (82' Ογκμπόντο), Αλμπάνης, Κονέ, Πετρόπουλος. Ρομάνο (59' Διαμαντόπουλος), Σιατραβάνης
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Μελίσσας, Γιαννίτσης, Μπανούσης, Καρτσαμπάς (57' Αναστασόπουλος), Οικονομόπουλος, Γκαλίτσιος, Σιώπης, Μπουντόπουλος (46' Φράγκος), Ηλιόπουλος, Αναστασάκος, Ροβίθης (64' Μουζακίτης).