ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης με ανακοίνωση του εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” για την άμεση αλλά και ουσιαστική ανταπόκρισή του προς το Νοσοκομείο.

Το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, ανταποκρινόμενο άμεσα σε αίτημα του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, πραγματοποίησε δωρεά υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες κάλυψης άμεσων και επιτακτικών αναγκών των Χειρουργείων, της Παιδιατρικής και της Μαιευτικής Κλινικής του.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης τέθηκε πλέον σε λειτουργία υπερσύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ο οποίος αποτελείται από:
Δυο σύγχρονα πλήρη αναισθησιολογικά συγκροτήματα
Ένα πύργο λαπαροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας (HD) τελευταίας γενιάς
Δυο χειρουργικές τράπεζες γενικής χειρουργικής
Δυο πλυντήρια χειρουργικών εργαλείων 6 επιπέδων
Μια θερμοκοιτίδα εντατικής νοσηλείας με σύστημα φωτοθεραπείας
Δυο μονάδες ανάνηψης νεογνών
Ένα σύστημα διεγχειρητικής θέρμανσης ασθενών
Μια συσκευή θέρμανσης αίματος και υγρών
Τέσσερις τροχήλατες ηλεκτρικές αναρροφήσεις
Ένα φορητό νεογνικό παλμικό οξύμετρο
Πέντε καρδιολογικά monitor ασθενών με δυνατότητα μέτρησης επεμβατικής
πίεση και καρδιακής παροχής

Το σύνολο του δωρηθέντος εξοπλισμού από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, πρόσθεσε νέες δυνατότητες στους χώρους εγκατάστασης, εξασφάλισε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια για το προσωπικό και τους ασθενείς και συνέβαλλε καθοριστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας – Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης προς τους πολίτες του Νομού Λακωνίας.