ΣΠΑΡΤΗ. Η «Αγορά» ήταν μια κεντρική τοποθεσία στις πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας, ένα μέρος συγκέντρωσης των ενεργών πολιτών, ο πυρήνας της πολιτικής, της οικονομικής, αθλητικής, καλλιτεχνικής και πνευματικής ζωής της Πόλης. Ήταν η καρδιά της Δημοκρατίας.

Στις μέρες μας η αγορά σηματοδοτεί πια τον τόπο και τον τρόπο των εμπορικών συναλλαγών, απέχοντας πολύ από την αρχική της λειτουργία.

Κι όμως! Το Παλιό Μεταξουργείο* στο κέντρο της Σπάρτης στις 8,9 & 12,13, 14 Απριλίου γίνεται μια «Αγορά», ένας τόπος συν-Άθροισης, συν-Αλλαγής και συν-Κίνησης. Σε αυτή την Αγορά αντ-Αλλάσσουμε σκέψεις, συναισθήματα, έργα, απόψεις, και ανοίγουμε περάσματα προς τον κόσμο και τα έργα των Άλλων. Σε αυτό το εγχείρημα οι τεχνίτες παρουσιάζουν τα έργα αλλά και την τέχνη τους.

H Ομάδα Activate Now/Ενεργοποίηση Τώρα καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να πάρει μέρος εκθέτοντας έργα του, οργανώνοντας ένα εργαστήρι ή σχεδιάζοντας κάποιο άλλο δρώμενο (αναλογικό, ψηφιακό, θεατρικό, γλυπτικό), τις ημέρες που θέλει: «Δείξε τη δουλειά σου, δείξε στους άλλους ποιος είσαι… γιατί είμαστε τα έργα μας. Γίνε και εσύ μέλος μιας τοπικής, δημιουργικής ομάδας, που ολοένα μεγαλώνει και που προσφέρει, μέσα από τις δράσεις της:
-ικανοποιητικό εισόδημα
-διαφήμιση & προώθηση του έργου σου εντός και εκτός του νομού
-κίνητρο για να εξελίξεις τα έργα σου και να εκπαιδεύσεις και άλλους στην τέχνη σου
-τη χαρά της συμμετοχής σε μια σύγχρονη Αγορά

Το Παλιό Μεταξουργείο γίνεται μια τοπική αγορά όπου παράγεται λόγος και έργα, καλλιεργούνται δεξιότητες και τέχνες, ένας χώρος που επιστρέφει στα χέρια των πολιτών για να γίνει και πάλι ένας ζωντανός τόπος όπου τα πράγματα φτιάχνονται με φροντίδα για εμάς και τους Άλλους.

Το ωράριο της έκθεσης θα είναι
Σάββατο 8 Απριλίου: 10:00π.μ. -10:00μ.μ. & Κυριακή 9 Απριλίου 12:00μ.μ.-10:00μ.μ. -Τετάρτη 12 Απριλίου: 10:00π.μ. -10:00μ.μ. – Πέμπτη 13& Παρασκευή 14 Απριλίου 10:00π.μ. -4:00 μ.μ.

Οι τιμές συμμετοχής είναι οι εξής:
συμμετοχή 1 δι/τριημέρου στην έκθεση: 40 ευρώ
διοργάνωση εργαστηρίου στην έκθεση: 40 ευρώ
συμμετοχή 1 δι/τριημέρου στην έκθεση & εργαστήριο: 60 ευρώ
συμμετοχή σε όλη την έκθεση: 60 ευρώ
συμμετοχή σε όλη την έκθεση & εργαστήριο: 80 ευρώ

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι τις 15 Μαρτίου εδώ.