ΣΠΑΡΤΗ. Στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας για ο νέο Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό την Κυριακή με ομιλητές τους Αλέξη Μητρόπουλο και Διονύση Τεμπονέρα, ζήτησαν και έλαβαν το λόγο οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Σπάρτης «Άγιοι Ανάργυροι».

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, ζητώντας τη συμβουλή των ομιλητών, συνέταξαν ψήφισμα το οποίο και διάβασε στην Ημερίδα εκπρόσωπός τους. Οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου κατήγγειλαν ότι από το 2011 και μετά πληρώνονται μόνον με έναντι του μισθού τους και μάλιστα αφού το ζητήσουν ενώ το 2012, υπέγραψαν νέες συμβάσεις που προέβλεπαν μειώσεις μισθών με την ελπίδα πως τουλάχιστον θα πληρώνονται έγκαιρα.

Συνολικά σήμερα οφείλονται περίπου 3 μισθοί σε κάθε εργαζόμενο, γεγονός που σε συνδυασμό με το γεγονός πως αισθάνονται να έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους, τους κάνει να ζητούν ξανά λύση.

Ο κ. Μητρόπουλος απαντώντας στο αίτημα βοηθείας και συμβουλής των εργαζομένων τόνισε πως θα πρέπει να συζητήσει για τις λεπτομέρειες με τον νομικό τους σύμβουλο. Σημείωσε επιπλέον ότι θα πρέπει να ερωτηθεί η Περιφέρεια για τις προθέσεις της καθώς φαίνεται πως σε εκείνη έχει περάσει ο έλεγχος και η εποπτεία λειτουργίας του Ιδρύματος. Επέμεινε πάντως ιδιαίτερα στο γεγονός πως το Γηροκομείο θα πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί για το καλό φυσικά των γερόντων που φιλοξενεί αλλά και των εργαζομένων του.

Δεσμεύτηκε πάντως να διευκολύνει με κάθε τρόπο την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Πρώτη προβολή youknow.gr.