ΛΑΚΩΝΙΑ. Μεγάλης έντασης επεισόδια σημειώνονται από νωρίς το πρωί μπροστά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τους αγρότες της Κρήτης μετά την απόβασή τους από το νησί, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη.

Η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι αποπνικτική από τις κροτίδες και τα χημικά, με τους αγρότες και τα ΜΑΤ να αποδύονται σε πετροπόλεμο και κυνηγητό στους γύρω δρόμους.

Νωριτερα οι αγρότες προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ κρατώντας… γκλίτσες προσπαθούσαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς, ενώ χτυπούσαν και τις κλούβες των ΜΑΤ.

Αυτή την αντίδραση προκάλεσε η άρνηση των αρχών του Υπουργείου να δεχθούν 40μελή ομάδα αγροτών προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα που τα απασχολούν.

Στην συνέχεια έγινε ρίψη χημικών και κροτίδων όταν κάποιοι αγρότες προσπάθησαν να επιτεθούν εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, που βρίσκονται στο σημείο, αλλά το επεισόδιο έληξε προς στιγμήν όταν ψυχραιμότεροι αγρότες τούς συγκράτησαν.

Ήδη οι αγρότες ετοιμάζονται για πορεία στη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο παίρνουν μέρος και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Δ.Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης.

Πηγή: krokeai.gr

Η Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου για τα επεισόδια

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε το θλιβερό φαινόμενο να σημειώνονται επιθέσεις με ξύλα και πέτρες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη συγκέντρωση αγροτών από την Κρήτη.

Παρότι δεν υπήρξε κανένα αίτημα για συνάντηση μέχρι την ώρα της συγκέντρωσης, θεώρησα ο ίδιος σκόπιμο να βρίσκομαι στο Υπουργείο για ενδεχόμενο αίτημα.
Πράγματι, δε, όταν υποβλήθηκε, ανταποκριθήκαμε και δεχτήκαμε να συναντηθούμε με αντιπροσωπεία τους.

Δε θα ήταν ποτέ όμως δυνατόν να επιτρέψουμε ή ακόμα και να διευκολύνουμε την κατάληψη του Υπουργείου από ακραία στοιχεία, τα οποία και πέρυσι χωρίς καμία αφορμή προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς που διακύβευσαν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων.

Οι πόρτες του Υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν συναντήσεις του Υπουργού και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα και βεβαίως και από την Κρήτη.

Άλλο όμως ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν».

[Η αγροτική στήλη του notospress.gr υποστηρίζεται από την ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ ε.ο. Σπάρτη – Γυθείου 153]