Γράφει η Κωνσταντίνα Ταμπάκη*

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας, διακρίθηκαν οι φοιτητές του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η δυναμική παρουσία της αποστολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είχε ως αποτέλεσμα την παραλαβή του προεδρείου για τη διοργάνωση του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φοιτητών Αρχαιολογίας στην Καλαμάτα. Αξίζει να σημειωθεί η αμέριστη υποστήριξη των εποπτευόντων καθηγητών.

Πρόκειται για ένα συνέδριο που διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές. Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενώσει όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και μέσα από τον γόνιμο διάλογο οι φοιτητές να ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα αρχαιολογίας, στα οποία εντρυφούν. Είναι μια συνάντηση που σταδιακά εξελίσσεται σε θεσμό.

Έτσι, το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας θα λάβει χώρα στη δραστήρια πόλη της Καλαμάτας, στο αμφιθεατρο Ν. Πολίτης, μεταξύ 5-7 Μαΐου 2017. Στο τριήμερο αυτό θα πραγματοποιηθεί ένα διεπιστημονικό και συνάμα διαχρονικό ταξίδι στον κόσμο της αρχαιολογίας.
Τίτλος του συνεδρίου, Σῆμα Πολύτροπον!

Δικαίωμα συμμετοχής στο συνέδριο έχουν προπτυχιακοί φοιτητές αρχαιολογικής κατεύθυνσης, καθώς και απόφοιτοι Αρχαιολογικών Τμημάτων της ημεδαπής, που δεν έχουν εγγραφεί σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Τέλος, το συνέδριο είναι ανοιχτό και σε προπτυχιακούς φοιτητές άλλων ειδικοτήτων των Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθώς επίσης και άλλων διεπιστημονικών κλάδων, που συμβάλουν στην έρευνα και στην αποκρυπτογράφηση του παρελθόντος. Η αποστολή των περιληψεων των εργασιών παρατείνεται έως και τις 17 Μαρτίου.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ανοιχτή προς όλους. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Για το συνέδριο μπορείτε να ενημερωθείτε εκτενέστερα στην ιστοσελίδα www.archaeosouluop.weebly.com , καθώς επισης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Facebook: 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Instagram: archaeosouluop.2017
Twitter: 5ο Π.Σ.Φ.Α.

*Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φοιτητών Αρχαιολογίας.
Τελειόφοιτη φοιτήτρια Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.