ΣΠΑΡΤΗ. Η ΑΕ Σπάρτη επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της σκληροτράχηλης Αναγέννησης Καρδίτσας με 1-0.

Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο αμυντικός της «Βασίλισσας» Αλέξανδρος Γκαλίτσιος δυο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και η ΑΕ Σπάρτη έφτασε τους 31 βαθμούς στη Football League. Η Αναγέννηση Καρδίτσας δεν κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας και παραμένει κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ότι δεν είδαμε πάντως σε όλο το ματς στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης το είδαμε λίγο πριν το φινάλε. Στο 88' και στην μεγαλύτερη ευκαιρία που δημιούργησε η ΑΕ Σπάρτη, ο Γκαλίτσιος πέτυχε το νικητήριο γκολ και χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του. Στο 3΄των καθυστερήσεων όμως η Αναγέννηση φλέρταρε με το 1-1 μετά από σουτ του Τζέκο το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μελισσάς.

Το πρώτο μέρος δεν προσέφερε δυνατές συγκινήσεις, μιας και οι δυο ομάδες περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου, χωρίς φάση μπροστά από τις δυο εστίες. Η μοναδική υποψία... φάσης ήταν αυτή στο 19΄ από τους Λάκωνες, όταν μετά από πάσα του Κατσίκη, ο Αναστασάκος άφησε τη μπάλα για τον Φράγκο αλλά ο τελευταίος πλάσαρε σε τετ α τετ με τον Πρίφτη και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 41΄ ο Μπλέντι τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με τον Μελισσά και αντικαταστάθηκε από τον Καραγιάννη.

Η είσοδος των Μπουντόπουλου και Λώττα στην επανάληψη έκανε την Σπάρτη πιο γρήγορη και απειλητική αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν έρχονταν. Στο 58΄ ο Ηλιόπουλος δοκίμασε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα μοιραστούν από έναν βαθμό «χτύπησε» ο Γκαλίτσιος! Μετά από φάση διαρκείας στο 88' ο Μπουντόπουλος τρίπλαρε, γύρισε στο πρώτο δοκάρι για τον Αναστασάκο, αλλά ο Αλέξανδρος Γκαλίτσιος που προωθήθηκε, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Μελισσάς, Σιώπης, Γιαννίτσης (46' Λώττας), Καρτσαμπάς, Γκαλίτσιος, Παπαχρήστος, Κατσίκης (46' Μπουντόπουλος), Αναστασόπουλος, Ηλιόπουλος, Φράγκος (66' Μπανούσης), Αναστασάκος.
ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Πρίφτης, Τσόπελας, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Ντεμπελέ, Τσιλούλης, Μπλέντι (45' Καραγιάννης), Ντιατά (75' Τζέκος), Μπιτέλης, Κρητικός (68' Υφαντής).

Αφιερωμένo εξαιρετικά στον Μουζακίτη!
Οι παίκτες της ΑΕ Σπάρτη αφιέρωσαν το γκολ του Γκαλίτσιου αλλά και τη νίκη (1-0) επί της Αναγέννησης Καρδίτσας στον Αλέξανδρο Μουζακίτη.
Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο μεγάλος άτυχος της «Βασίλισσας», μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (4/3) με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Μουζακίτης χειρουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες σε ιδιωτική κλινική και σύντομα θα ξεκινήσει αποθεραπεία για να επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ!
Οι συμπαίκτες του πάντως δεν τον ξέχασαν και του αφιέρωσαν το γκολ του Γκαλίτσιου στο 88' αλλά και την σημαντική νίκη που πέτυχαν, με την οποία η ΑΕ Σπάρτη παραμένει στην πρώτη εξάδα της Stoiximan.gr Football League.

Πηγή: dokari.gr