ΣΠΑΡΤΗ. Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 11:45 στην Ε. Ο. Σπάρτης Καλαμάτας, στη Μαγούλα (55ο χλμ Καλαμάτας – Σπάρτης)

Ένα λευκό Νissan Ι.Χ. κατευθυνόμενο από Σπάρτη προς Μαγούλα, έφυγε από το δρόμο λόγω απόσπασης της προσοχής του οδηγού, εξετράπη στο νεραύλακο, χτύπησε σε στηθαία εισόδων σπιτιών, έχασε τελείως τον έλεγχο και εκτινάχθηκε καταλήγοντας με τους δύο αριστερούς τροχούς σε κιγκλιδώματα σπιτιού τα οποία και διέλυσε...
Ο οδηγός αν και δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας δεν τραυματίστηκε. Ακόμα πιο τυχερά ήταν τα ανήλικα παιδιά στο πίσω κάθισμα που προστατεύθηκαν από τους αερόσακους αν και υπέστησαν σοκ από το συμβάν. Και τους τρεις παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η σύγκρουση πάνω στα κάγκελα την αυλής ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα κομμάτια σίδερου και τσιμέντου να εκσφενδονιστούν και να σπάσουν τζάμια ακόμα και σε πρώτο όροφο κατοικίας.

Οι υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο αλλά και στην αυλή του σπιτιού είναι μεγάλες. Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Τόσο οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο όσο και οι ένοικοι της κατοικίας θα μπορούσαν να έχουν τραυματιστεί ακόμα και θανάσιμα. Το όχημα μάλλον είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και σε συνδυασμό με την απόσπαση της προσοχής του οδηγού η εκτροπή στο αυλάκι και στη συνέχεια στις μάντρες ήταν ζήτημα κλασμάτων του δευτερόλεπτου.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο δρόμο περπατούν καθημερινά δεκάδες πεζοί, περιμένοντας χρόνια τη δημιουργία ασφαλών πεζοδρομίων.

Η Τροχαία διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος.