ΜΟΛΑΟΙ. Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Φιλόπτωχου ταμείου της ενορίας Μονεμβασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Μονεμβασίας σήμερα το απόγευμα στο κτήμα Τσαφατίνου με κεντρικό ομιλητή τον στρατηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, εξειδικευμένο σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

Ο εφημέριος Μονεμβασίας, Πατέρας Κωνσταντίνος Κρυπωτός καλωσόρισε το πλήθος κόσμου που προσήλθε, τονίζοντας την αμέριστη στήριξη του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Απεύθυνε ευχαριστίες στον Δήμαρχο Μονεμβασίας , στο Νομικό Πρόσωπο, την Κατερίνα Τσαφατίνου για την δωρεά του χώρου και στην επιχείρηση Μορέως Ήδιστα για την δωρεά των νηστίσιμων γλυκών. Εν συνεχεία παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό του Στρατηγού Μανώλη Σφακιανάκη και τον κάλεσε στο βήμα.

Ο Στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε εντυπωσιασμένος από την τεράστια προσέλευση των κατοίκων της περιοχής και μίλησε εγκάρδια για τον Πατέρα Κωνσταντίνο Κρυπωτό. Συνέχισε με την ομιλία του δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες και πολύτιμες συμβουλές για την ορθή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων δικτύωσης. Συγκινημένος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ορισμένα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά, που βίωσε στην πολυετή θητεία του, νεαρών παιδιών και ενηλίκων που εγκλωβίστηκαν στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης . Επικεντρώθηκε σε θέματα παιδοφιλίας, bulling μέσω διαδικτύου, ασφάλειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμού των παιδιών στη χρήση του διαδικτύου.

Το κοινό τον παρακολούθησε εκστασιασμένο και χάρισε το πιο ζεστό χειροκρότημα. Επιπλέον ο Στρατηγός απάντησε με μεγάλη προθυμία στις ερωτήσεις που του υπέβαλλαν ορισμένοι από τους συντοπίτες μας . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος, ο Διοικητής Αστυνομικού τμήματος Μονεμβασίας κ. Γάγκας Νεκτάριος και η Υπολιμενάρχης Λιμεναρχείου Νεαπόλεως κ. Χριστοφοράκη Βασιλική.

Φωτό: Μιχάλης Καρούνης