ΓΕΡΑΚΙ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαρτίου 2017 η εκδήλωση που διοργάνωσε το Πουλημενάκειο Γυμνάσιο – Λύκειο Γερακίου για να τιμήσει τους δωρητές και αυτουργούς του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου, που δημιουργήθηκε το 1976 στο νεόκτιστο τότε Διδακτήριο. Το εργαστήριο αυτό είναι μεγάλης ιστορικής, επιστημονικής και εκπαιδευτικής αξίας, καθώς προήλθε από μια πολύ μεγάλη δωρεά του Γερακίτη Νικολάου Ηλ. Πουλίτσα στη μνήμη του αδελφού του Παναγιώτη Ηλ. Πουλίτσα, ακαδημαϊκού, προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και προσωρινού πρωθυπουργού της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλλογή αυτή των οργάνων ήταν και παραμένει πλήρης για την εργαστηριακή διδασκαλία όλων των μαθημάτων Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας και Τεχνολογίας και όμοιά της μπορούσε να συναντήσει κάποιος μόνο σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων ονομάστηκε επίσημα η αίθουσα «Ιστορικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών Παναγιώτης Πουλίτσας», ως εκπλήρωση της επιθυμίας του δωρητή. Παρών και τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Φυσικός Ιωάννης Γάτσιος, ο άνθρωπος που εκείνη την εποχή μερίμνησε να υλοποιηθεί η δωρεά αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο χώρος του Εργαστηρίου, μετά την ανακαίνιση που έγινε, είναι πλέον επισκέψιμος, αλλά και λειτουργικός ως ένα διαδραστικό Μουσείο της Επιστήμης και μπορεί να αποτελέσει σημείο προσέλκυσης για εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και οποιονδήποτε άλλον με επιστημονικά ενδιαφέροντα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ευρώτα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Λακωνίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και μέλη της τοπικής κοινωνίας. Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε μπουφές με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακίου και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου.