ΣΠΑΡΤΗ. Ένας θαυμάσιος φίλος μου τηλεφώνησε σήμερα το βράδυ, πολύ αναστατωμένος. Πολλοί μαθητές του, 10, 11 και 12 ετών, ήρθαν σήμερα με τους γονείς τους, απαιτώντας να γράψουν ένα υποδεέστερο τεστ από εξετάσεις που οι φίλοι τους είχαν εγγραφεί στο κέντρο ξένων γλωσσών της διπλανής πόρτας.
Το συγκεκριμένο κέντρο πραγματικά καυχιόταν ότι έστελνε τους μαθητές του για να δώσουν εξετάσεις Β2 πολύ νωρίτερα.

Φυσικά μπορούν, διότι αυτά εισέρχονται για μια εξέταση που είναι…..απλά υποδεέστερη.
Aυτός ο φίλος πρέπει να ζει με τον φόβο ότι θα χάσει το μισό σχολείο του;
Αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο οι γονείς έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της γνώσης των αγγλικών.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για το τι πραγματικά θα συναντήσουν τα παιδιά στο μέλλον.

1. Στο πανεπιστήμιο θα χρειαστεί να μελετήσουν πηγές γραμμένες στα αγγλικά (χρειάζεται άριστη γνώση και όχι πιστοποιητικό)
2. Αν βγουν με Erasmus το ίδιο.
3. Για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές IELTS, (χρειάζονται γνώσεις επιπέδου Cambridge)
4. Για εργασία στην Ευρώπη αρχίζουν και ζητούν IELTS για υψηλές θέσεις (πχ ιατρών σε νοσοκομεία)
5. Ένστολοι: δίνουν γραπτές εξετάσεις είτε έχουν πιστοποίηση είτε όχι για c2 για να μπορέσουν να πάνε εξωτερικό υπηρεσιακά.
6. Για εργασία εντός και εκτός της Ελλάδας τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει πλέον η συνέντευξη και εκεί πρέπει να είσαι δυνατός (τέλεια γνώση της γλώσσας)
7. Πολλές εταιρίες επενδυτών από το εξωτερικό έχουν δικά τους τεστ που δίνουν οι υποψήφιοι και όσοι από αυτούς περάσουν πάνε σε συνέντευξη.
8. Εάν τα παιδιά σαν φοιτητές ή μετανάστες σε Αγγλόφωνη χώρα, δεν ξέρουν να μιλήσουν ή να γράψουν σωστά Αγγλικά, θα αποτύχουν στις εξετάσεις που πρέπει να γράψουν. Μετά θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα μέχρι να φτάσουν στο απαιτούμενο επίπεδο για εργασία ή σπουδές και αυτό έχει κόστος χρηματικό σε στέγη, σε μαθήματα (που είναι πολύ πιο ακριβά από των δικών μας κέντρων ξένων γλωσσών!) κλπ.
9. Τα σωστά αγγλικά δεν είναι απλά ένα μηνιαίο έξοδο. Είναι επένδυση για το παιδί – κάτι πολύ πιο σημαντικό από το πιστοποιητικό - ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ!!!

Πηγή: Φόρουμ Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών