ΛΑΚΩΝΙΑ. Παρακάτω θα δείτε την ομιλία του Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας και ειδικού αγορητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Ολομέλεια της Βουλής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις» την Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Στην ομιλία του αυτή ο κ. Γρηγοράκος αφού επεσήμανε πως η κυνέρνηση επιβάλλει να γίνει η συζήτηση πολλών άρθρων και διατάξεων, πολύπλοκων ζητημάτων σε πολύ λίγο χρόνο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως έταξε πολλά και στον τομέα της υγείας αλλά δεν έχει κάνει ούτε ένα από αυτά.

Ο κ. Γρηγοράκος μίλησε για άρθρα ρουσφέτια που δεν κάνουν τίποτα για τη βελτίωση του ΕΣΥ που υπολείπεται των πραγματικών αναγκών των πολιτών. Χαρακτηρίζει αποδιοργανωμένο το ΕΣΥ, αποσυντεθημένα τα Κ.Υ., ανύπαρκτες τις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και εξαντλημένο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αποκαλώντας την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «ανεπαρκή διαχειριστή», ο κ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε στα ζητήματα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών, την πρωτοβάθμια φροντίδα και το ΠΕΔΥ, τα κριτήρια για τις μετακινήσεις των ιατρών, τον ΟΚΑΝΑ, τους Ιατρικούς Συλλόγους και άλλα σημεία του σχεδίου νόμου.

Δείτε αναλυτικά την ομιλία του Λάκωνα Βουλευτή