ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Τη βίαιη προσαγωγή του δασάρχη Μολάων, υπεύθυνου για την περιοχή της Ελαφονήσου, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη που αφορά στην πώληση εκτάσεων στην περιοχή της Ελαφονήσου, αποφάσισε την Τρίτη 14 Μαρτίου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, συμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr, το «βίαιο» της προσαγωγής σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Δασάρχης έχει συνταξιοδοτηθεί και δεν βρίσκεται στην υπηρεσία πλέον και όχι με το ότι αντιστάθηκε ή επιχείρησε να αποφύγει την κατάθεση.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενα για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου είναι 16 άτομα, ανάμεσά τους τα μέλη μιας οικογένειας, ο νυν δήμαρχος Ελαφονήσου και ένας συμβολαιογράφος.

Την ήδη «μπερδεμένη» υπόθεση έρχονται να περιπλέξουν ακόμα περισσότερο οι νέοι δασικοί χάρτες, τους οποίους ζήτησε το δικαστήριο να εξετάσει προκειμένου να διαπιστώσει πώς χαρακτηρίζονται αυτή τη στιγμή οι επίδικες περιοχές. Ωστόσο, αν και κατατέθηκε αίτημα από δικηγόρους της υπεράσπισης για αναβολή της δίκης λόγω των δασικών χαρτών, αυτό απορρίφθηκε από την Έδρα.

Πληροφορίες: tharrosnews.gr