Δόθηκε στην δημοσιότητα ο Απολογισμός της μεγάλης εκδήλωσης που έγινε στις 8 Ιανουαρίου 2017, στο Μόντρεαλ, από την Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενισχυθούν τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, που βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλά σημεία της Λακωνίας.

Όπως γράφει το monemvasianesw.gr οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης, αφού ευχαρίστησαν από καρδιάς, τους ιδιοκτήτες των πολυτελών αιθουσών δεξιώσεων PALACE, κ. Νίκο Τσατά και Τέρρη Νικηφόρο, έδωσαν πλήρη και απόλυτα ελεγμένο κατάλογο εσόδων και εξόδων. Έτσι ανέφεραν ότι τα καθαρά κέρδη της εκδήλωσης ανήλθαν στο ποσό των $54.665,78.

Η εκδήλωση ως βάση και αρχή της είχε την συγκινητική και γενναιόδωρη προσφορά των ιδιοκτητών των αιθουσών δεξιώσεων PALACE, οι οποίοι προσφέροντας στην Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων, δωρεάν όλες τις αίθουσες, τα φαγητά και την εξυπηρέτηση, τόνισαν: «Φέρτε κόσμο. Γεμίστε τις αίθουσες. Θα χαρούμε αν η εκδήλωση στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.» Και πράγματι ο καρπός της επιτυχούς εκδήλωσης ήταν το ποσό των $54.665,78. Τα κέρδη, θα πάνε (τα περισσότερα ήδη έχουν φτάσει) για την ενίσχυση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, για τα οποία φροντίζει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.

Να επισημάνουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται ανάλογη εκδήλωση ενίσχυσης των ιδρυμάτων και όπως και την πρώτη φορά έτσι και τώρα, οι ιδιοκτήτες του PALACE διέθεσαν τα φαγητά, την αίθουσα και το προσωπικό, ενώ οι εκπρόσωποι Λακωνικών Σωματείων εργάστηκαν και αυτοί με τη σειρά τους εθελοντικά, για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε τα ονόματα των Σωματείων της Ομοσπονδίας Λακωνικών Συλλόγων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Πρόκειται για τα: Λακωνική Αδελφότητα Καναδά, Γεωργιτσάνων, Eπιδαύρου Λιμηράς, Κρεμαστιωτών, Κουπιωτών, Μανιατών, Μολαϊτών, Συκεωτών, Σκαλιωτών, Σκουροβαρβιτσιωτών και Χρυσαφιτών.