«Τηρούμε τη δέσμευσή μας στους πολίτες και ολοκληρώνουμε το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ»

ΤΡΙΠΟΛΗ. «Προχωρούμε τη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω από τις προεκλογικές συμφωνίες μας με τους πολίτες και το 2011 και το 2014» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και υπογράμμισε ότι «η λύση της Περιφερειακής αρχής θα αποτελέσει το πρόκριμα για τις εκλογές του 2019, στις οποίες η παράταξη της πλειοψηφίας θα είναι ακόμα πιο δυναμικά παρούσα».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολίασε ιδιαίτερα καυστικά τις προσωπικές επιθέσεις προς τον ίδιο και τα ψεύδη παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίες υποστήριζαν ότι το σχέδιο της Περιφερειακής αρχής είχε κατεύθυνση την καύση και ότι είχε συμφωνηθεί με το Φούχτελ και τον Μπόμπολα.
«Παρόλο που αποδείχθηκε περίτρανα ότι πρόκειται για ψεύδη δεν έχουν ακόμα ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Απ’ την άλλη πλευρά δεν έχουν κάνει καμία πολιτική παρέμβαση στην άφρονη συμπεριφορά δημοτικών αρχών που δημιουργούν νέους ΧΑΔΑ, ή που δεν έχουν εφαρμόσει τον ΠΕΣΔΑ που οι ίδιοι έχουν υπογράψει» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «αντίθετα εγκαλούν την Περιφερειακή αρχή, η οποία έχει επιδείξει μόνο υπευθυνότητα, συνέπεια και αξιοπιστία στην πολιτική πρακτική της».

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη τη βαθιά πίστη της πλειοψηφίας του Συμβουλίου στη δημοκρατική λειτουργία, υποστηρίζοντας ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και το κάνουμε με πρωτοφανή συνέπεια για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας. Το σχέδιό μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων η Κυβέρνηση το έχει υιοθετήσει, παρά την αρχική της διαφοροποίηση, και πρόκειται να υλοποιηθεί όπως ακριβώς έχει προκύψει από το διεθνή διαγωνισμό».

Οξύτατη κριτική άσκησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις «υστερικές κραυγές Βουλευτών που νομίζουν ότι θα επιβιώσουν στο δύσκολο πολιτικό χώρο της Πελοποννήσου. Δεν μπορούν να δημιουργήσουν πολιτικό κεφάλαιο στην Πελοπόννησο με άναρθρες κραυγές, με την απόλυτη ανικανότητά τους και την απόλυτη ανυπαρξία τους».