ΣΠΑΡΤΗ. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε πολιτική εκδήλωση στη Σπάρτη ΤΗΝ Δευτέρα 20 Μαρτίου. Στην εκδήλωση που είχε θέμα την παρουσίαση της πρότασης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης ομιλητής ήταν ο Κώστας Πουλάκης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Πουλάκης μεταξύ άλλων τόνισε ότι η μεταρρύθμιση στον Καλλικράτη θα είναι ριζική. Η ενημέρωση που έκανε πηγάζει από το πόρισμα των 450 σελίδων που έχει στα χέρια του ο αρμόδιος υπουργός. Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που θέλει την Αυτοδιοίκηση να είναι λαϊκή εξουσία με Δημοκρατία, Συμμετοχή και Διαφάνεια και με ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων.

Υπογράμμισε ότι μόνον έτσι η κοινωνία θα αναγνωρίσει την αυτοδιοίκηση και για να γίνει αυτό απαιτείται ανατροπή του εκλογικού συστήματος ώστε η απλή αναλογική να γίνει ο μοχλός μετατροπής των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων σε καθρέφτη της κοινωνίας. Παρόντες Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι αλλά και αρκετά στελέχη του παλαιού ΠαΣοΚ Λακωνίας.