ΣΠΑΡΤΗ. Όταν επισκέπτεται τον Δήμαρχο Σπάρτης ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορεί να είναι μια συνάντηση «συντρόφων», ούτε βέβαια και μία συνάντηση που γίνεται στο όρθιο…

Άλλωστε το θέμα των ανατροπών στην Αυτοδιοίκηση επιβάλει (αν δεν υπάρχει) καθολική εκπροσώπηση και ανοικτή συζήτηση με τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων. Μόνον έτσι ένα δελτίο τύπου μπορεί να γράφει ότι Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα είχε σκοπό την καταγραφή των ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο Σπάρτης. Η μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση δεν είναι διοικητική πράξη αλλά απολύτως πολιτική. Συνεπώς αν ο Γενικός ήθελε να έχει σφαιρική άποψη θα έπρεπε στο τραπέζι να βρίσκονται και οι κ. κ. Αργειτάκος, Αλεξάκος και Λεβεντάκης…

Η παρουσία του επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ διευκρινίζουμε ότι μάλλον εξηγείται από την κομματική ένταξή του Π. Κουμουνδούρου (Συριζα) και όχι από κάποια ειδική πρόσκληση που έλαβε αυτός και δεν έλαβαν οι άλλοι. Το δελτίο επίσης δεν αναφέρει την παρουσία του Γραμματέα της Ν.Ε. Σύριζα Πανάγου Φραγκή…
Ωστόσο οι εντυπώσεις που δημιουργούνται από την προβολή του θέματος είναι ότι οι επικεφαλής των άλλων Παρατάξεων είτε αδιαφόρησαν, είτε απαξίωσαν τη συνάντηση. Κανείς δεν μπορεί να υποθέσει ότι δεν ενημερώθηκαν. Άλλωστε ποιος μπορεί να θεωρήσει ότι ήταν μια συνάντηση που έγινε στο φτερό…

Το αν την παραμονή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σπάρτης και σε κομματική εκδήλωση του Σύριζα, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να είναι παρόντες εκεί και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Σπάρτης από τη στιγμή μάλιστα που την επομένη ο Γενικός θα επισκεπτόταν τον Δήμο Σπάρτης (και όχι τα γραφεία της Παράταξης Βαλιώτη).
Και καλά, οι κ. κ. Αλεξάκος και Λεβεντάκης δεν είναι αυτοδιοικητικοί που κινούνται «πέριξ» του Δημαρχείου. Όμως ο κ. Αργειτάκος έχει και διάθεση και εμπειρία και κυρίως θέσεις για να συζητήσει με τον γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών και να βοηθήσει στην ανάπτυξη πραγματικού πολιτικού διαλόγου. Προφανώς δεν υπήρχε καρέκλα, αφού εν τω μεταξύ ήταν παρόντες δύο αντιδήμαρχοι του Β. Βαλιώτη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Σπάρτης «στις 20 Μαρτίου 2017 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κώστας Πουλάκης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος και κ. Χρίστος Πλειώτας καθώς και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΣΑ κ. Παναγιώτης Κουμουνδούρος.

Ο Γενικός Γραμματέας είχε μία εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν υπ’ όψιν του μια σειρά από τρέχοντα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα, που αφορούν το Δήμο Σπάρτης.

Επίσης εκτενής αναφορά έγινε στο Νέο προς ψήφιση Νόμο, που αφορά την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής αυτοδιοίκησης, εκφράζοντας και οι δύο πλευρές την πρόθεση τους να συμβάλλουν ουσιαστικά και αποφασιστικά για την σταθερότητα του τόπου και για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σπάρτης».