Εύλογο είναι το παράπονο των καταστηματαρχών στο κέντρο της Σπάρτης. Ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους, η οδός «Ηλία Γκορτσολόγου» στην ουσία δεν διαθέτει πεζοδρόμια αφού εκτός από μικρά είναι στην ουσία κατηργημένα.

Λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία της Σπάρτης, οι καταστηματάρχες δημιούργησαν με δικά τους έξοδα ένα όμορφο πεζοδρόμιο, προκειμένου να βελτιώσουν και την εικόνα αλλά και τη χρήση του από τους δημότες.

Μάταια όμως προσπαθούν αφού καμία δημοτική αρχή των τελευταίων 30 χρόνων δεν έχει κατορθώσει να φτιάξει ένα πεζοδρόμιο της προκοπής. Οι ίδιοι μάλιστα ρίχνουν λίγο τσιμέντο για να μην λιμνάζουν νερά και να μην σκοντάφτουν οι ηλικιωμένοι. Μετά τη φραγή με πλέγμα το πεζοδρόμιο έχει πλέον μετατραπεί σε νυκτερινό ουρητήριο… Οι πολίτες βαδίζουν πλέον μόνο στον δρόμο. Και να σημειωθεί ότι ακριβώς σε αυτό το σημείο λειτουργούν και δύο χαρακτηριστικοί φορείς, η ΔΕΥΑΣ και ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης.

«Είναι κρίμα και άδικο» λένε και καλούν την Δημοτική Αρχή να δει την καθημερινότητα με μεγαλύτερη προσοχή και αποφασιστικότητα.
Δεν ανέχονται να υποβαθμίζεται η γειτονία και τα καταστήματά τους επειδή συνορεύουν με αδόμητο οικόπεδο. Ο Δήμος Σπάρτης αν δεν έχει τρόπο να συνεργαστεί με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που μένουν αναξιοποίητα θα πρέπει να παρέμβει προκειμένου να αποδώσει την πόλη στους δημότες.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια το να κολλούν οι εργάτες του Δήμου την αφίσα παραπόνων πάνω ακριβώς στο πρόβλημα είναι εκτός από προκλητικό και περίεργο.