ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος δράσεων «Ετοιμοκλής» συμμετείχε στον 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας καλύπτοντας τον τομέα παροχής πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Διάσωσης και Επικοινωνιών RSF Hellas. Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 γνώρισε μεγάλη επιτυχία γιατί με σύμμαχο τον καιρό, η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να τρέξουν και μάλιστα να τερματίσουν.

Τα μέλη του «Ετοιμοκλή» κατέλαβαν θέσεις κοντά στο χώρο του τερματισμού και σε ένα σημείο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας αφού στην τελευταία φάση του αγώνα οι συμμετέχοντες έχουν εξαντλήσει τις δυνάμεις τους. Έτσι, ο Σύλλογος κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικά αφυδάτωσης, υποθερμίας, λιποθυμίες κ.α.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό στο ευρύ κοινό είναι ότι και η παραμικρή διοργάνωση αθλητικών events ενέχει πολλούς κινδύνους γι’ αυτό και η βοήθεια των εξειδικευμένων εθελοντών και η αφανής τους προσπάθεια είναι καταλυτικής σημασίας για την επιτυχημένη διεξαγωγή του κάθε αγώνα.