ΝΕΑΠΟΛΗ. Την Κυριακή 26 Μαρτίου ο Σύλλογος «Τουλίπα Γουλιμή» του Δήμου Βοιών, διοργανώνει μια όμορφη και χρήσιμη δράση στα Βάτικα.

Αυτήν την Κυριακή από τις 10.00 το πρωί, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου φυτεύουν σπόρους θαλασσόκρινου στις παραλίες των Βατίκων.

Το pancratium maritimum, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της αμαρυλλίδας με το μεθυστικό άρωμα, είναι ένα παράλιο φυτό που όχι μόνο ομορφαίνει τις παραλίες μας τον Αύγουστο, αλλά είναι και περιβαλλοντικά σημαντικό καθώς συγκρατεί την δομή των ευαίσθητων και προστατευόμενων αμμοθινών.

Ο Σύλλογος «Τουλίπα Γουλιμή» καλεί λοιπόν εθελοντές, φίλους και μέλη του να συμμετάσχουν στην δράση αυτή: «Συνάντηση στον Νερατζιώνα στις 10 το πρωί, από όπου αρχίζουμε να φυτεύουμε σποράκια μέχρι που να μας τελειώσουν. Ελπίζουμε να περάσουμε και το Μάγγανο».

Η Δικλίς στηρίζει και προβάλλει τη Λακωνική φύση
Η Δικλίς Μεσίτες Ασφαλίσεων με το επετειακό ημερολόγιο 2017 συνεχίζει για 10η χρονιά να στηρίζει την προβολή των χαρακτηριστικών όψεων της πλούσιας φυσικής κληρονομιάς της νότιας Πελοποννήσου.
Στο φύλλο του Απριλίου, στο επετειακό ημερολόγιο της Δικλίς θα βρείτε ειδική αναφορά στο θαλάσσιο κρίνο και τα χαρακτηριστικά που το κάνουν πολύτιμο Λακωνικό θησαυρό.