«Σοβαρή θεσμική εκτροπή η επερώτηση των Βουλευτών της ΝΔ για τα απορρίμματα» στηλιτεύει η Παράταξη Τατούλη.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου (Πέτρου Τατούλη) εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «παραμένει απόλυτα σταθερή στη δέσμευσή της απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες για την υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ».

Αναφέρει δε ότι «το έργο έχει χαρακτηριστεί, αφενός, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως κατεξοχήν πράσινο και το πιο φθηνό έργο για τους πολίτες, αφετέρου από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως υπέρ του δημοσίου συμφέροντος».

Είναι αξιοσημείωτο ότι πολιτικά στελέχη που μέχρι σήμερα αγωνίζονταν από τα ίδια «χαρακώματα», αυτά της Νέας Δημοκρατίας, τώρα βρίσκονται απέναντι με διακύβευμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Τα στελέχη της Ν.Δ. Ντία Τζανετέα, Ηλίας Κανελλάκης, Τάκης Καρράς, Παναγιώτης Μαυρομάτης, Ματούλα Μπελεγρή, Γιάννης Μπουκουβάλας και Γιάννης Τζεφεράκος εγκαλούν τον Θανάση Δαβάκη και άλλους 7 βουλευτές της Ν.Δ. (ανάμεσά τους και ο Αντώνης Σαμαράς) για θεσμική εκτροπή και για λαϊκισμό!

Στην ουσία τα μέλη της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» θεωρούν και στηλιτεύουν την «θεσμική εκτροπή» βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όπως π.χ. οι κ. κ. Σαμαράς και Δαβάκης. Στην ανακοίνωση της Παράταξης του Πέτρου Τατούλη ανεφέρεται ότι «οι κύριοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με την επίκαιρη ερώτησή τους αυτή (για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου) προβαίνουν σε σοβαρή θεσμική εκτροπή, γιατί απ’ τη μια πλευρά δεν σέβονται το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας και τους εκπροσώπους της, απ’ την άλλη αγνοούν εντελώς τους πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι με πολύ ισχυρή πλειοψηφία έδωσαν την εντολή τους στην παράταξη της Νέας Πελοποννήσου να ολοκληρώσει το έργο της».

Είναι σαφές ότι οι Νεοδημοκράτες της Παράταξης Τατούλη στέκονται πλέον απέναντι στους εκλεγμένους βουλευτές του κόμματος στο οποίο ανήκουν και υπο τη σημαία του οποίου έχουν κατά καιρούς διακριθεί και οι ίδιοι. Επιλέγουν Τατούλη! Άλλωστε η ανακοίνωση - δυναμίτης στα Νεοδημοκρατικά στεγανά - δεν αφήνει κανένα περιθώριο άλλης ερμηνείας αφού κάνει λόγο ακόμα και λαϊκισμό: «Σύσσωμα τα μέλη της παράταξης στεκόμαστε σθεναρά απέναντι σε παλαιοκομματικές πρακτικές που στηρίζονται σε ψέματα και μισές αλήθειες. Αυτές ταλάνισαν και ακόμα ταλανίζουν τον τόπο σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Στεκόμαστε επίσης πολιτικά απέναντι σε κάθε έκφραση λαϊκισμού, απ’ όπου και αν προέρχεται».

Μάλιστα δεν διστάζουν να καλέσουν τους βουλευτές και όλους τους εκπροσώπους της Πελοποννήσου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να ενημερωθούν υπεύθυνα από την Περιφερειακή αρχή για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες.

Ο Καραμανλής και η Ν.Δ. δεν ξεχνούν τον ρόλο και την προδοσία του Πέτρου Τατούλη…

Η νέα τροπή που παίρνουν τα πράγματα ξαναφέρνει στο προσκήνιο απόψεις αλλά και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «ο Κώστας Καραμανλής δεν ξεχνάει τις επιθέσεις που δέχθηκε από τον Πέτρο Τατούλη». Νεοδημοκρατικά έντυπα και site μάλιστα έκαναν λόγο για «προσωπικές επιθέσεις του Τατούλη κατά του Καραμανλή , που ξεπερνούσαν τα πολιτικά όρια φτάνοντας στην εμπάθεια, ενώ ήταν ο πρώτος που χάραξε προσωπική στρατηγική, εναντίον του όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός».

Έμπειρα στελέχη στον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. στη Λακωνία τονίζουν ότι «ο Καραμανλής δεν ξεχνά το γεγονός ότι ο Τατούλης, που του έδωσε και υπουργικό θώκο, με την πρώτη ευκαιρία τα βρήκε με τον Γιώργο Παπανδρέου και έκανε συνεχείς και λυσσασμένες επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης του. Τι κατάφερε ο Τατούλης; Να φέρει ένα βήμα πιο κοντά τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξουσία και να εξασφαλίσει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ για να βγει περιφερειάρχης …».

Μάλιστα υπενθυμίζουν σήμερα στους Νεοδημοκράτες συμβούλους του Πέτρου Τατούλη να προσέξουν γιατί «όταν συγκρούονται τα βουβάλια στο βάλτο πεθαίνουν τα βατράχια…». Εννοούν δηλαδή ότι μετά τη σύγκρουση ηττημένοι θα είναι πρώτα οι Νεοδημοκράτες σύμβουλοι και η κόρη του Πέτρου Τατούλη, υποψήφια μέχρι σήμερα, βουλευτής με την Ν.Δ. «Άλλωστε έχουν βιώσει την απόρριψη όταν ο Τατούλης ενω εξελέγη με τη δύναμη της Ν.Δ. αναδείκνυε και αξιοποιούσε τους συμβούλους πο το ΠαΣοΚ...»

Φωτογραφία: Lakonistas