ΣΠΑΡΤΗ. Με μια ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενες του Γηροκομείου Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι», μετά την κινητοποίησή τους χθες Παρασκευή, ευχαριστούν τους συμπολίτες που τους συμπαραστάθηκαν. Τονίζουν ότι ο αγώνας τους είναι ένας «δίκαιος αγώνας επιβίωσης» και η ικανοποίηση των αιτημάτων τους «αναγκαία» ενώ δηλώνουν ότι θέλουν να δημιουργηθεί «ένας ένας κοινωνικός αυτοματισμός ενάντια στην Υπάρχουσα Διοίκηση του Γηροκομείου μέχρι της οριστικής λύσης».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενες χθες το πρωί επιχείρησαν για μια ακόμη φορά να πείσουν την Διοίκηση του Γηροκομείου πως πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται καθώς επίσης και ότι θα πρέπει να γίνεται πληρωμή της μισθοδοσίας τους με ομαλό τρόπο τις πρώτες μέρες κάθε μήνα. Επιπλέον, ζήτησαν να μην γίνει καμία απόλυση και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων που λήγουν.

Στο χώρο του Γηροκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», επικράτησε ένταση με συνεχείς αντεγκλήσεις διοίκησης και εργαζομένων ενώ ακόμα και η Διευθύντρια κ. Πανάγου αναγκάστηκε σε στάση εκτός εαυτού.

Οι εργαζόμενες εισήλθαν στα γραφεία της Διοίκησης, τα μέλη του ΔΣ τους ζήτησαν να αποχωρήσουν, κάλεσαν την Αστυνομία για να μπορέσουν να αποχωρήσουν. Μετά από αυτό οι εργαζόμενες κατέφυγαν στον Εισαγγελέα Σπάρτης όπου σύμφωνα με πληροφορίες του notospress αιτήθηκαν Εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση των αιτιών που δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους εδώ και μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του Γηροκομείου Σπάρτης «Άγιοι Ανάργυροι» έχει ως εξής:
«Στον απολογισμό της σημερινής μας δράσης, θα θέλαμε πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες που στάθηκαν στο πλευρό μας.
Τονίζουμε ο αγώνας επιβίωσής μας είναι δίκαιος και η ικανοποίηση των αιτημάτων μας αναγκαία.
Τέλος δεν μένουμε μόνο εδώ, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να δημιουργηθεί ένας κοινωνικός αυτοματισμός ενάντια στην Υπάρχουσα Διοίκηση του Γηροκομείου μέχρι της οριστικής λύσης».
Δείτε στα video χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της χθεσινής κινητοποίησης των εργαζομένων του Γηροκομείου Σπάρτης «Άγιοι Ανάργυροι».