ΣΠΑΡΤΗ. Eίναι γνωστή η δράση ομάδων που κινούνται ανάμεσα στην παραβατικότητα και στην παρανομία. Καθημερινά οι ομάδες αυτές βάζουν στόχο σπίτια, επιχειρήσεις, περιουσίες, πρόσωπα και έχουν καταφέρει αφενός να δημιουργήσουν μια νέα πηγή «εισοδήματος» αφετέρου να έχει εξαπλωθεί φόβος, τρόμος και ανασφάλεια σε κάθε γωνιά του Δήμου Σπάρτης.

Ο Δήμος Σπάρτης έχει υποστεί και αυτός πλήγματα, αλλά μάλλον δεν έχει καταγράψει και αξιολογήσει όσο θα έπρεπε τα δεδομένα που έχουν κάνει προβληματική τη ζωή των δημοτών του.

Στην περιοχή της πρώην χωματερής Αγίου Ιωάννη Σπάρτης είχε εκτελεστεί έργο για την προστασία της ανάπλασης. To έργο κόστισε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ και το εκτέλεσε η Περιφέρεια. Πρόκειται για αποκατάσταση ΧΑΔΑ.

Ο χώρος είχε φυτευτεί με δεκάδες δένδρα. Είχε περίφραξη και ασφάλεια. Κάποιοι «άγνωστοι», αφαίρεσαν όλη την περίφραξη δημιουργώντας τεράστια υλική ζημιά και αφήνοντας τη φύτευση στο έλεος των κοπαδιών που βόσκουν στη περιοχή.

Δηλαδή ένα έργο που πλήρωσαν οι πολίτες έχει αφεθεί στις ορέξεις των γνωστών – αγνώστων που μυρίζουν το μέταλλο από μακριά.

Το ερώτημα είναι αν τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος Σπάρτης έχουν κάνει τις ενέργειες που προβλέπονται για να εντοπιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Ο Δήμος που έχει και πλησιέστερη εποπτεία και άμεσο όφελος κατήγγειλε το γεγονός στις αρμόδιες αρχές;
Εστράφη εναντίον κάθε αγνώστου που κατέστρεψε και ζημίωσε το Δημόσιο;

Διόρθωσε ή ζήτησε να διορθωθεί η ζημιά καταλογίζοντας το κόστος σε όποιον γνωστό ή άγνωστο ευθύνεται;

Με λίγα λόγια υπάρχει συντεταγμένη Πολιτεία ή είναι όλα ξέφραγο αμπέλι;

Πως προασπίζει η Πολιτεία έργα που πληρώνει είτε ο πολίτης είτε η Ε.Ε.;

Έτσι εννοούν τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ;