ΣΠΑΡΤΗ. Η Σπάρτη, ως πόλη, έχει ένα αρνητικό χαρακτηριστικό. Δεκάδες οικόπεδα που έχουν «δεσμευτεί» λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων παραμένουν χρόνια χωρίς ανάδειξη ή φροντίδα, και εξελίσσονται είτε σε μικρές ζούγκλες, είτε σε μικρές χωματερές. Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτά τα οικόπεδα βρίσκονται πολύ κοντά στην Αρχαία Σπάρτη και μπροστά από αυτά περνούν καθημερινά όχι μόνον οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.

Κάποια από αυτά είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα όπως για παράδειγμα στην πολυσύχναστη οδό Θερμοπυλών.

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Αρχαιολογία και τους ιδιοκτήτες θα πρέπει να μεριμνήσει έτσι ώστε να βελτιωθεί και η εικόνα τους και η χρήση τους ώστε να μην είναι επικίνδυνα, να μην δυσφημίζουν την πόλη.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία και πεζοδρόμια της πόλης, στην οδό Θερμοπυλών, εκεί απ’ όπου περνούν εκατοντάδες πολίτες καθημερινά (λειτουργεί ψησταριά και σούπερ μάρκετ), παίζουν παιδιά αμέριμνα, διέρχονται ΑΜΕΑ, κ.λ.π. Το πεζοδρόμιο είναι απαράδεκτο, κακοστρωμένο και πολλές φορές ηλικιωμένοι, παιδιά και ΑΜΕΑ αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ο κίνδυνος κάποιος να βρεθεί στο κενό είναι άμεσος…

Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του πρέπει να μεριμνήσουν πριν συμβεί κάποιο ατύχημα.

Άλλωστε σε ότι αφορά την μετατροπή αυτών των σημείων από μαύρα σε λευκά σημεία είχε κάνει σχετική πρόταση ο Χρήστος Αλεξάκος από την Παράταξη «Ελπίδα» προτείνοντας όλα αυτά τα οικόπεδα να καθαριστούν να φωτιστούν, να περιφραχτούν καλαίσθητα και να αναδειχθούν με πληροφοριακά stand, κ.α. Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει το παραμικρό.