ΣΠΑΡΤΗ. Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, γιορτάζει τα δέκατα τέταρτα γενέθλιά του και με αυτή την αφορμή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει στο Μουσείο επετειακές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά:
• Σάββατο 8 Απριλίου (ώρα 20:30) -Τραγουδώντας για το Μουσείο
Η τετράφωνη μικτή χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης, με τη συνοδεία της Μαρίας Βελμάχου στο πιάνο, και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη και καθηγητή ανωτέρων θεωρητικών μουσικής Νίκου Καριώτη, θα πλημμυρίσει τους χώρους του Μουσείου με εκκλησιαστικές, παραδοσιακές και σύγχρονες μελωδίες, ερμηνεύοντας ένα μουσικό πρόγραμμα εναρμονισμένο και με την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας που ακολουθεί.

• Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου (ώρες 15:00 & 16:30) -Ξεναγήσεις στο Μουσείο
Ο ξεναγός Δημήτρης Βλαχάκος θα περιηγηθεί τη μόνιμη έκθεση, οδηγώντας το κοινό σε ένα διαχρονικό ταξίδι στον πολιτισμό της ελιάς και του ελαιόλαδου.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά ομάδα: 30.
Διάρκεια ξενάγησης: 60 λεπτά.

Η συμμετοχή και στις δύο εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Για τις ξεναγήσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων του Μουσείου, την Τετάρτη 12 Απριλίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr