ΣΠΑΡΤΗ. Καμία απάντηση μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει από τον Δήμο Σπάρτης σχετικά με ζητήματα και προβλήματα που έχουμε παρουσιάσει με αποδεικτικά στοιχεία και αφορούν τομείς όπως τις Παιδικές Χαρές και τα Σκουπίδια.

Δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει τον Δήμο να απαντά στα ΜΜΕ που του ασκούν κριτική. Ωστόσο η καλώς εννοούμενη συνεργασία ενός δήμου με τα ΜΜΕ δίνει την δυνατότητα σε αμφίδρομη ενημέρωση έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι επικρατεί αλλά και τι είναι υποχρεωμένοι να πράττουν.

Στον τομέα των Παιδικών Χαρών ο Δήμος έχει να αντιμετωπίσει εκατοντάδες σημεία σε όλη την επικράτειά του και δύσκολα θα τα φέρει σε λογαριασμό αν δεν συνεργαστεί με τους πολίτες και γιατί όχι τα ΜΜΕ που κάνουν ρεπορτάζ. Όργανα, δάπεδα, περιφράξεις, φωτισμός κ.λ.π. Τα σημεία αυτά είναι εκείνα που οι γονείς εμπιστεύονται για να παίξουν τα παιδιά τους. Ο Δήμος πρέπει να είναι σαφής και έντονος σε ότι αφορά στην ενημέρωση των πολιτών για την κατάσταση των Παιδικών Χαρών.

Στον τομέα των Σκουπιδιών είναι πλέον φανερή η αδυναμία του Δήμου να υπηρετήσει το σύστημα διαχείρισης που έχει επιλέξει. Η ανακύκλωση είναι δυσδιάκριτη, οι εργαζόμενοι με αυτό το σύστημα δεν θα είναι ποτέ αρκετοί και εξειδικευμένοι, οι υπερωρίες δεν είναι λύση αφού δεν υπάρχουν πόροι, ο στόλος οχημάτων υπόκειται σε υπερβολική χρήση με ότι σημαίνει αυτό για κόστος και φθορές, ο ΧΑΔΑ λειτουργεί σε 24ωρη βάση, η πόλη δεν είναι καθαρή, όπως και η ύπαιθρος και η ενημέρωση του δημότη μηδενική.

Για να λυθούν οι παραπάνω εξισώσεις δεν αρκούν μόνον έμπειροι αυτοδιοικητικοί και λογιστές. Χρειάζονται ρεαλιστικά συστήματα και σαφείς στρατηγικές που προβλέπονται, χρηματοδοτούνται και ελέγχονται ανά πάσα ώρα και στιγμή από τον κάθε έναν. Ειδικά αυτή την περίοδο που ακόμα και η περιφέρεια έχει βάλει στο μικροσκόπιο τη διαχείριση των Δήμων όπως η Σπάρτη.