ΚΥΘΗΡΑ. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, έδωσε το πράσινο φως για προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων σε 28 μικρούς και υποστελεχωμένους νησιωτικούς δήμους και στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη ενέκρινε την κίνηση διαδικασιών για την πλήρωση 82 κενών οργανικών θέσεων σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού, μέσω ΑΣΕΠ. Με αυτές τις προσλήψεις αναμένεται να αντιμετωπιστεί, σε μεγάλο βαθμό, το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στα μικρά νησιά, που έχει ως συνέπεια την πλημμελή παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η Κάσος, για την οποία προβλέπονται τρεις προσλήψεις, ενώ επί ένα εξάμηνο δεν διέθετε ούτε έναν δημοτικό υπάλληλο. Ίδιος αριθμός προσλήψεων προβλέπεται και για τους νησιωτικούς δήμους Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θάσου, Θήρας, Καλυμνίων, Κυθήρων, Κω, Λειψών, Μήλου, Μυκόνου, Οινουσών και Πάτμου. Από δύο κενές θέσεις θα καλυφθούν στους δήμους Αγίου Ευστρατίου, Καρπάθου, Κέας, Κύθνου, Νισύρου, Παξών, Σερίφου και Ψαρών. Τέλος, από μία πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί στους δήμους Αγαθονησίου, Αμοργού, Ανάφης, Ελαφονήσου, Κιμώλου, Λέρου και Σίφνου.

Με την ίδια απόφαση της κ. Γεροβασίλη, στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου θα καλυφθούν δέκα κενά στην κάθε μία.

Ο καθορισμός των κλάδων-ειδικοτήτων του προσωπικού θα γίνει κατά περίπτωση από το αρμόδιο για τους διορισμούς όργανο, βάσει του υποβληθέντος αιτήματος.

Πηγή: kithiraikanea.blogspot