ΣΠΑΡΤΗ. Με νέα έργα της η Νίνα Κολοβού παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Βίωμα-Οδύνη-Ανάσταση» με την υποστήριξη της Αντιγόνης Δαρβύρη, ψυχολόγου-συμβούλου ψυχικής υγείας, στο ισόγειο του Εθνικού Ωδείου Παραρτήματος Σπάρτης (Λεωνίδου 72) το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου 2017, στις 6.30 το απόγευμα, και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου.

Την εικαστικό Νίνα Κολοβού την γνωρίζουμε ήδη από άλλες εκθέσεις αλλά και από την Μουσικό - Θεατρική Παράσταση για παιδιά, γονείς και όλη την οικογένεια με τίτλο «Η Χρυσή Μαγική Φλογέρα» της Ουρανίας Μπούρτζινου εμπνευσμένη από τον Μαγικό Αυλό του W.A.Mozart που παρουσίασε το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Σπάρτης, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης τον Δεκέμβριο του 2016.

Μια έκθεση που επίκεντρο έχει τον άνθρωπο
Στην Νίνα Κολοβού μερικές από τις λέξεις που τη χαρακτηρίζουν είναι δημιουργία, ισορροπία, αρμονία, εξέλιξη.
Γεννήθηκε στην Τρίπολη και κατοικεί στην Σπάρτη. Σπούδασε παραϊατρικό επάγγελμα και αισθητική. Αφού ολοκληρώθηκαν αυτοί οι δύο κύκλοι, ένας τρίτος άνοιξε, που είναι η έκφραση της ψυχής μέσω της τέχνης. Εκεί που κανένας δεν μπορεί να πει το οτιδήποτε, γιατί η τέχνη είναι άσυλο (ηρεμία) και συνάμα επανάσταση (ένταση). Αυτό αντιλαμβάνομαι κάθε φορά που ολοκληρώνω έναν εικαστικό κύκλο μαθημάτων.
Γι αυτό ποτέ δεν θα πω έμαθα.
Γι αυτό ποτέ δεν θα πω ξέρω.
Απλά θα πω αναζητώ……
Στο ταξίδι αυτό μαζί της η Αντιγόνη Δαρβύρη που είναι ψυχολόγος και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρόγραμμα Ψυχολογίας). Έχει επίσης ολοκληρώσει πρόγραμμα θεωρητικής και κλινικής εκπαίδευσης στην συνθετική συμβουλευτική . Οι προσεγγίσεις στις οποίες έχει εκπαιδευτεί είναι αυτές της Γνωσιακής και Προσωποκεντρικής.