ΛΑΚΩΝΙΑ. Το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο Λακωνίας διεπιστημονική διημερίδα με θέμα «Περιφερειακή πολιτική, τουρισμός και ΜΜΕ», με σκοπό - όπως ανέφερε σε δελτίο τύπου η Περιφέρεια - να αναδειχθεί ο πολυδιάστατος ρόλος του Τουρισμού. Η διημερίδα διοργανώθηκε από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας), την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου και την Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων.

Ωστόσο η διημερίδα όχι μόνον δεν πέτυχε αλλά ήρθε με έναν απροκάλυπτο τρόπο να προκαλέσει το σύνολο των ΜΜΕ της Πελοποννήσου εκτός από ένα περιφερειακό κανάλι κι ένα τοπικό ραδιόφωνο. Με ευθύνη, προφανώς της αντιπεριφερειάρχου επελέγησαν δύο μόνον ΜΜΕ προκειμένου να συμμετάσχουν το ένα στις εργασίες της διημερίδας και το άλλο στην προβολή.
Πρόκειται λοιπόν για ένα «φιάσκο» που αυτοακυρώθηκε πριν καν ξεκινήσει και κατέδειξε ότι απέχει πολύ η θεωρία από την πράξη τόσο στον τομέα του Τουρισμού όσο και στον τομέα της επικοινωνίας.

Το ερώτημα είναι αν γνωρίζει ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης το φιάσκο και αν συμφωνεί με τον προκλητικό αποκλεισμό του συνόλου σχεδόν των ΜΜΕ από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας και την υπεύθυνη Τουρισμού περιφερειακή Σύμβουλο κ Μπελεγρή;

Τέτοιες μικρόψυχες και καταστροφικές λογικές δεν επιτρέπονται στους δύσκολους καιρούς που περνά η κοινωνία και η αγορά της Πελοποννήσου.

Φυσικά οι δικαιολογίες ήταν φαιδρές και οι πρόχειρες διορθώσεις επιβεβαίωσαν τα τραγικά σφάλματα των διοργανωτών. Είναι αυτό που λέμε να φοβάσαι για ότι έχει γίνει για σένα χωρίς εσένα. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σπάρτης που θεωρεί μάλιστα ότι έχει σημειώσει επιτυχίες στην τουριστική προβολή δεν εκλήθη να παρουσιάσει τις θέσεις και τα στοιχεία του, γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενώς από τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου.

Αναμένουμε την αντίδραση των πανεπιστημιακών και των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στις εργασίες… ενώπιον κενών καθισμάτων.