Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Δεξιοί της Λακωνίας, της Ελλάδας και απανταχού του κόσμου πανηγυρίστε. Έρχεται ο καινούργιος Πρωθυπουργός. Είναι ο μικρός αδελφός της Ντόρας, γόνος της πάμφτωχης οικογένειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Έδειξε την αξία του ως Υπουργός απολύσεων στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Βαδίζει στα αχνάρια του Κωνσταντίνου Καραμανλή και έχει πρότυπό του τον Άδωνη και τον Βορίδη. Διαθέτει αγέρωχο και αετίσιο βλέμμα και τον σέβονται όλοι στην Ευρώπη. Για χάρη του, εφαρμόζουν σχέδια ανατροπής Τσίπρα, με πολιορκητικό κριό την καθυστέρηση της δεύτερης αξιολόγησης. Νάτος – νάτος ο νέος Πρωθυπουργός, ο Κούλης. Δοξάστε τον.

Τον θέλουν οι δανειστές. Ένας προβληματικός Γερμανός προτεστάντης Υπουργός και ένας υπάλληλος του ΔΝΤ. Δεν θέλουν ούτε καν να πάρουν πίσω τα δανεικά τους, όσο το να πετύχουν τα σημαντικά παιχνίδια επικράτησης και εξουσίας που μεταξύ τους επεξεργάζονται. Πολιτικά παιχνίδια με στόχο την φθορά και την ανατροπή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται παρελκυστικές τακτικές στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση. Για αυτό φρενάρισαν κυνικά και τα κάποια σημάδια ανάκαμψης που έδειξε πρόσφατα η Ελληνική οικονομία. Ο Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπός τους και το Μνημόνιο ιδιοκτησία του. Θα το εφαρμόσει ΄πρόθυμα΄ διότι το πιστεύει. «Θα κάνουμε τόσα και άλλα τόσα», ομολογεί και υπόσχεται.

Τον θέλουν τα ΜΜΕ, αφού για χάρη του φυλάκισαν την αλήθεια. Τον θέλουν οι Δημοσκοπήσεις, τον πάνε όρθιο. Τον θέλει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων. Τον θέλει ο κεντρικός τραπεζίτης Στουρνάρας. Τον θέλει ο Σημίτης. Ταυτίζεται μαζί του. Ζητάει για λογαριασμό του επειγόντως εκλογές. Για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι αν κλείσει η διαπραγμάτευση, φεύγουν οι εκλογές και δεν έχει λόγο ύπαρξης η ΝΔ. Παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία πιέζει ώστε να κλείσει ‘πάση θυσία’ η αξιολόγηση εδώ και τώρα. Τον θέλει το ΠΑΣΟΚ της Φώφης. Τα σκάνδαλα της διαπλοκής ενός αμαρτωλού παρελθόντος, που τώρα αποκαλύπτονται, πρέπει να … φρενάρουν. Άλλωστε της έχει τάξει ένα νέο ποιο ενάρετο κύκλο αγαστής κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Από Συγγρού πάμε Μοσχάτο. Δεν τον θέλει το ΚΚΕ, αλλά κάνει τα πάντα για να τον στηρίξει. Ο λόγος είναι πως στα Αριστερά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναγνωρίζει το ΚΚΕ τίποτα άλλο παρά μόνο τον μεγαλύτερο … εχθρό του. Το ΚΚΕ είναι πάντα συνεπές στα ιστορικά λάθη διχασμού που έχει διαχρονικά διαπράξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ , καθώς φαίνεται, δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχτεί μέτρα και αντίμετρα χωρίς συνολική συμφωνία που να αφορά στη μείωση του χρέους. Άσε που δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει το 2019 εφόσον βρίσκεται ακόμα στην Κυβέρνηση, ακόμα και αν έχουν συμφωνηθεί τώρα, με την προϋπόθεση βέβαια τα οικονομικά της Ελλάδας να έχουν τότε βελτιωθεί. Για το λόγο αυτό το παλεύει λυσσαλέα με τους δανειστές, κάτι που ο Λαός το αντιλαμβάνεται καρτερικά. Παρόλα αυτά ο κόσμος γουστάρει … Μητσοτάκη.

Και εσείς γενναίοι άρχοντες της Δεξιάς στη Λακωνία μην μασάτε και μην μετανιώνετε που στηρίξατε Τατούλη. Εδώ τον στήριξε και εξακολουθεί να τον στηρίζει με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ. Ούτε και να μαλώνετε για τις ασυναρτησίες του … σπλάχνου σας. Συσπειρωθείτε. Έχετε μπροστά σας τώρα πια, να μοιράσετε καρέκλες και αξιώματα. Δημαρχίες, θέσεις και λοιπές εξουσίες.

ΥΓ/070417, μετά το Euro group της Μάλτας. Τσίπρα τίναξέ τα όλα στον αέρα. Αυτοί ενδιαφέρονται να φθείρουν εσένα και την Ελλάδα. Γουστάρουν … Μητσοτάκη. Αγνόησέ τους. Έτσι και αλλιώς η αβεβαιότητα στην οικονομία παρέμεινε. Ο διάδρομος δεν καθάρισε.