Η διαχείριση των απορριμμάτων, δεν έχει απαλλάξει τα χωριά και την ύπαιθρο από τις χωματερές. Έτσι σε κάποιες περιπτώσεις οι πολίτες αναλαμβάνουν πρωτοβουλία προκειμένου να προστατέψουν τόσο το φυσικό όσο και τουριστικό περιβάλλον των χωριών τους. Με έγγραφό από την 5/4/17 ο Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσάνων ενημερώνει τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Μανώλη Δραγασάκη σχετικά με την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής Γριμπόρεμα Γεωργιτσίου.

ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνδέχμου, δικηγόρος κ Χρήστος Τσίχλης επί του κεντρικού επαρχιακού δρόμου Γεωργίτσι - Αγόριανη και συγκεκριμένα στην περιοχή «Γριμπόρεμα» της τοπικής κοινότητας Γεωργιτσίου του Δήμου Σπάρτης βρίσκεται ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, αποτελούμενο από τρεχούμενο νερό, εντυπωσιακά αιωνόβια δέντρα και ένα μαγευτικό μονοπάτι. Το υπέροχο όμως αυτό φυσικό περιβάλλον, αμαυρώνεται από την αντιαισθητική εικόνα (και μάλιστα παρακείμενα του κεντρικού επαρχιακού δρόμου Σπάρτης - Λογκανίκου) που δημιουργούν τα αναρίθμητα πεταμένα σκουπίδια. Η εικόνα των σκουπιδιών και στην αριστερή και στην δεξιά πλευρά του δρόμου, αναγκάζουν τον επισκέπτη να απομακρυνθεί και όχι να προσεγγίσει το μαγευτικό αυτό φυσικό περιβάλλον στην περιοχή Γριμπόρεμα Γεωργιτσίου. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες επιθυμούν την αξιοποίηση της περιοχής και όχι την υποβάθμιση λόγω σκουπιδιών.
Μάλιστα ενημερώνει τον Αντιπρόεδρο ότι το ορεινό χωριό Γεωργίτσι βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, αναπτύσσεται τουριστικά, αποκλειστικά με ιδιωτική πρωτοβουλία και διαθέτει ξενοδοχεία, σύγχρονα καταστήματα και εξοχικές κατοικίες. Έχει καθιερωθεί και ως "Μπαλκόνι του Ταΰγέτου" ή "Χωριό των Αεροπόρων",αφού οι πρώτοι έλληνες πεσόντες αεροπόροι, είχαν καταγωγή από το Γεωργίτσι (Γρηγόριος Πετράκης, Ευάγγελος Γιάνναρης, Νικόλαος Σκρουμπέλος). Το κράτος δεν νοείται να παραμένει θεατής.

Στο έγγραφο καταλήγουν με το εξής αίτημα: «Εν κατακλείδι, ζητούμε την έγκριση πίστωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, με σκοπό την δημιουργία παραδοσιακού πάρκου (κιόσκι,παγκάκια,παραδοσιακά φανάρια φωτισμού κ.α.) και την μετατροπή του μονοπατιού σε σύγχρονο παραδοσιακό μονοπάτι ευρωπαϊκού επιπέδου, στην περιοχή Γριμπόρεμα Γεωργιτσίου Λακωνίας, ώστε να παρέχει τόσο στους επισκέπτες όσο και στους μόνιμους κατοίκους μία ποιοτική ζωή σε ένα πρότυπο μη αστικό περιβάλλον, για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης μέσω του γεωτουρισμού και άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, λόγω της πλούσιας γεωποικιλότητας και του πανέμορφου τοπίου».