ΚΑΡΥΕΣ. Χθες Κυριακή 9 Απριλίου στις 12.00 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή γενική συνέλευση των κατοίκων στην αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος των Καρυών μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Τ.Κ.

Στη συνέλευση που είχε θέμα «Χωροθέτηση Μονάδας Μηχανικής Διαλογής Κ.Δ.Α.Υ. και μονάδα παρασκευής εδαφοβελτιωτικών από μη επικίνδυνα απόβλητα στη θέση Σκούπα Καρυών» συμμετείχε μεγάλο μέρος των κατοίκων του χωριού.

Στη συνέλευση ακούστηκαν οι εισηγήσεις του Δημάρχου Σπάρτης που τάχθηκε υπέρ της χωροθέτησης Κ.Δ.Α.Υ. στο χωριό αλλά και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και ενός εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής του χωριού που τάχθηκαν κατά. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε διά ανατάσεως της χειρός ελήφθη ομόφωνα αρνητική απόφαση για την χωροθέτηση Κ.Δ.Α.Υ.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης έχει δεσμευτεί να σεβαστεί την απόφαση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Καρυών και να μην προχωρήσει στη χωροθέτηση Κ.Δ.Α.Υ. παρά τη θέλησή τους.

Οι κάτοικοι των Καρυών πάντως είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και δραστήριοι στα θέματα που αφορούν τον τόπο τους. Οι φωτογραφίες προέρχονται από την "επίσκεψή" τους στο Δημαρχείο Σπάρτης την ημέρα που συζητούνταν στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της έγρκισης ΜΠΕ για το έργο εγκατάστασης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιομάζας στην ΤΚ Καρυών.