ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Μουσικός Σύλλογος «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταϋγέτη» σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας πραγματοποίησε στις 8 Απριλίου 2017(Σάββατο του Λαζάρου) συναυλία στην Αίθουσα του Διοικητηρίου Λακωνίας.

Έλαβαν μέρος η τετράφωνη μεικτή χορωδία του συλλόγου με την επωνυμία «Μιχ. Μαχαίρας» υπό την διεύθυνση της κ. Φωτεινής Δομικού-Σακκέτα και η μεικτή χορωδία του Άστρους Κυνουρίας υπό την διεύθυνση του κ. Κουτίβα.

Η εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη τόσον από καλλιτεχνική άποψη όσο και από προσέλευση φιλόμουσου κοινού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων. Κατσώνης καλωσόρισε το κοινό και την φιλοξενούμενη χορωδία.
Το πρόγραμμα άνοιξε η χορωδία του συλλόγου της «Ταϋγέτης» με Ύμνους από την λειτουργία του Δημ. Παπαποστόλου. Ακολούθησε το υπέροχο τροπάριο της «Κασσιανής» σε σύνθεση του αείμνηστου Σπαρτιάτη μουσουργού Μιχ. Μαχαίρα. Ένα έργο υψηλών απαιτήσεων που η χορωδία απέδωσε θαυμάσια. Το πρόγραμμα έκλεισε με γνωστά τραγούδια ποιοτικού ρεπερτορίου που ενθουσίασαν το κοινό. Στο πιάνο συνόδευε η κ. Βαλέρια Ντον.

Ακολούθησε η μεικτή χορωδία χορωδία του ΄Αστρους με ύμνους και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Τραγούδια γνωστά που ο κόσμος γνωρίζει και αγαπά ιδιαίτερα. Το φιλόξενο κοινό της Σπάρτης χειροκρότησε θερμότατα την χορωδία στο τέλος του προγράμματος της. Ακολούθησε ένα γνωστό και αγαπητό σε όλους τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, από κοινού, με τις δύο χορωδίες επί σκηνής. Ήταν ένα χαρούμενο φινάλε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Την συναυλία έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος, ο οποίος , κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου κ. Κοτσώνη, ανέβηκε στο βήμα. Με τον μεστό, συγκινητικό και πατρικό λόγο που τον χαρακτηρίζει εξήρε την προσφορά του συλλόγου της «Ταϋγέτης» και έδωσε τις δικές του, ιδιαίτερης και σημαντικής σημασίας, πατρικές ευχές για τις Άγιες ημέρες.

Τον ιδιαίτερα κομψό διάκοσμο της αίθουσας επιμελήθηκε το Δ.Σ. του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Ευστάθιος, η πολιτευτής κ. Φεβρωνία Πατριανάκου και πλήθος κόσμου.

Ο Σύλλογος της «Ταϋγέτης», με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί όλους του παρευρικόμενους για την στήριξη τους στις προσπάθειες του συλλόγου και εύχεται «Καλή Ανάσταση».