ΣΠΑΡΤΗ. Η λογική που εκφράζει ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης για την ελευθερία του τύπου είναι πράγματι αξιοπρόσεκτη. Στον Δήμο Σπάρτης υπάρχει μια βασική αρχή: Τα ΜΜΕ είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική αλλά όταν ο Δήμος θεωρεί ότι θίγεται αποστέλλει εξώδικα… και απαιτεί αλλαγές κειμένων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ΜΜΕ στη Σπάρτη δεν έχουν δώσει αυτό το δικαίωμα για να «καθιερώνεται πλέον και από χαμηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του Δήμου η λύση του εξώδικου. Το μήνυμα που εκπέμπεται από την Δημοτική Αρχή είναι ότι όταν ο Δήμος κρίνει θα ακολουθεί - όχι την συνήθη οδό των διευκρινίσεων και απαντήσεων αλλά - την οδό των εξώδικων, ίσως και των αγωγών…

Η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι ίσως η καταλληλότερη σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή του Δήμου Σπάρτης. Ένα ακόμα λάθος που ακολουθεί το λάθος του εξώδικου. Ο επικεφαλής της «Ελπίδας» Χρήστος Αλεξάκος το τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Δεν υπάρχει λόγος να βγάζει επιθετικότητα ο Δήμος. Δεν χρειάζονται εξώδικα όταν υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης με ευθύνη των διοργανωτών…»

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα λάθη έγιναν από τον Αθλητικό Οργανισμό και αφορούν κυρίως την ενημέρωση. Δεν μπορεί τα λάθη αυτών που έχουν την ευθύνη να τα «πληρώνουν» τα ΜΜΕ. Ακόμα και αν δεχθεί κάποιος ότι υπήρξε σφάλμα από το συγκεκριμένο ΜΜΕ (που δεν υπήρξε) η αντίδραση δεν είναι το εξώδικο. Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα γίνει αν για κάθε σφάλμα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτη τα ΜΜΕ κάνουν ρεπορτάζ. Κόλαση…

Αν παρακολουθήστε τα δύο video με τον Δήμαρχο Σπάρτης κ Βαλιώτη και τον εκδότη του apela.gr θα καταλάβετε τι έχει γίνει.