ΜΟΛΑΟΙ. 23 μαθητές του ΓΕΛ Μολάων αλλά και του Γυμνασίου Μολάων και του Λυκείου Βλαχιώτη συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους Ολυμπία Λαμπούση και Αντώνη Μπόζη συμμετείχαν στο 6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που πραγματοποιήθηκε από 28 Μαρτίου έως 6 Απριλίου στην Αρχαία Μεσσήνη.

Πρόκειται για Φεστιβάλ που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Μεσσήνης και στο οποίο συμμετέχουν οι καλύτερες θεατρικές ομάδες νέων. Οι ομάδες δηλώνουν συμμετοχή και αποστέλλουν video από την παράσταση που θέλουν να παρουσιάσουν. Τελικώς επιλέγονται οι καλύτερες 8-10 ομάδες-παραστάσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφιότητες.

Η θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Μολάων έχει μετρήσει αρκετές συμμετοχές στο Φεστιβάλ αφού επιλέγεται κάθε φορά που υποβάλλει υποψηφιότητα. Φέτος, τα παιδιά παρουσίασαν την παράσταση «Κύκλωψ» του Ευριπίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι δημιούργημα των μαθητών ήταν τα σκηνικά αλλά και τα κουστούμια της παράστασης.

Στο Γενικό Λύκειο Μολάων λειτουργεί ένα θεατρικό εργαστήρι τα τελευταία 11 χρόνια. Η θεατρική ομάδα του σχολείου με οδηγό την καθηγήτρια κ. Ολυμπία Λαμπούση έχει λάβει πολλές διακρίσεις ενώ έχει παρουσιάσει παραστάσεις σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα. Φέτος επελέγη ξανά ως μια από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες για να συμμετέχει στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και ξεχώρισε αποκομίζοντας μόνον πολύ θετικά σχόλια.

Οι καθηγητές που συμμετείχαν στην ομάδα δήλωσαν στο Notospress.gr: «Το θέατρο είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά. Τα βοηθά να παίρνουν πρωτοβουλίες, να αναδεικνύουν ταλέντα που δεν ήξεραν πως είχαν, μαθαίνουν να συνεργάζονται αλλά κυρίως, μεταμορφώνονται, γίνονται άλλοι άνθρωποι. Το θεατρικό εργαστήρι του σχολείου υπάρχει για να δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί αυτή η άλλη μορφή παιδείας!».