Υλικά (Για 4-5 μερίδες)

500γραμ. κρέας από Πασχαλινό αρνί ή κατσίκι, χωρίς λίπος ή πέτσα, ψιλοκομμένο με μαχαίρι
1 πακέτο/400γραμ. μακαρόνια
⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξηρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες στην πρέσα
2 μέτριες πιπεριές, πράσινη και κόκκινη, χωρίς τους σπόρους, χονδροκομμένες
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλιά κέτσαπ
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
½ κουταλάκι ξηρό δυόσμο ή θυμάρι, τριμμένο
Αλάτι & πιπέρι

Για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

Παρασκευή

Καθαρίζουμε το Πασχαλινό κρέας από τα λίπη και τις πέτσες και το ψιλοκόβουμε επάνω στο ξύλο κοπής, με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.

Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν και να μοσχομυρίσουν.
Εν συνεχεία προσθέτουμε τα ντοματάκια, χονδροκομμένα, τον πελτέ και την κέτσαπ, για να γλυκάνει και να νοστιμίσει περισσότερο η σάλτσα.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με μια ξύλινη κουτάλα και, μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το δυόσμο ή το θυμάρι, το ψιλοκομμένο κρέας και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα αρκετά. Πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με το πόσο πικάντικο είναι το κρέας.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα πιάνουμε μια μεγάλη συρμάτινη κουτάλα και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν όλα τα μακαρόνια από τη σάλτσα.