ΣΠΑΡΤΗ. Την Δευτέρα 24 Απριλίου στις 20.00 πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως πάντως αναμένεται να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, τη διοργάνωση των αγώνων «Γύρος της Σπάρτης 2017» και «2ος Δρόμος Γεμάτος Ιστορία» και την αποστολή εξωδίκου σε ΜΜΕ της Λακωνίας από τον Αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού και τον Πρόεδρο των Σπαρτιατών Δρομέων. Το θέμα έχει ήδη αναπτυχθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού. Τώρα αναμένεται η τελική απάντηση του Δημάρχου Σπάρτης σε μια σειρά ερωτημάτων που έχουν τεθεί όλες αυτές τις ημέρες.

Πάντως, τα θέματα που συμπληρώνουν την ημερήσια διάταξη είναι τα εξής:

1ο Έγκριση εκτέλεσης της προμήθειας με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ» προϋπολογισμού 985.245,82 € (με Φ.Π.Α.)
Εισηγητής: κ.Βασίλειος Σκρουμπέλος

2ο Περί έγκρισης διενέργειας προμήθειας τροφίμων και λοιπών αναλωσίμων ειδών παντοπωλείου με τη διαδικασία ανάδειξης προμηθευτών-χορηγητών.
Εισηγητής: κ.Δημήτριος Αποστολάκος

3ο Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών αρμοδιότητας Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών
Εισηγητής: κ.Παναγιώτης Αργυρόπουλος

4ο Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμηθειών και εργασιών – υπηρεσιών Δήμου Σπάρτης, αρμοδιότητας Αυτοτελούς Τμήματος Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Διαφάνειας, για το έτος 2017
Εισηγητής: κ.Χρίστος Πλειώτας

5ο Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών αρμοδιότητας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος
Εισηγητής: κ.Βασίλειος Σκρουμπέλος

6ο Χορήγηση άδειας στο Δημοτικό Σύμβουλο κ.Κυριάκο Στρίφα (άρθ.68 παρ.3 Ν.3852/2010)
Εισηγητής: κ.Σπυρίδων Μοιράγιας

7ο Χορήγηση - Ανανέωση παραγωγικών αδειών λαϊκής Αγοράς
Εισηγητής: κ.Σταύρος Αργυρόπουλος

8ο Έγκριση πρακτικού, κατακύρωση αποτελέσματος την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια ανταλλακτικών για την συντήρηση των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Σπάρτης»
Εισηγητής: κ.Βασίλειος Σκρουμπέλος

9ο Περί τροποποίησης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017
Εισηγητής: κ.Δημήτριος Αποστολάκος

10ο Διαγραφή οφειλών
Εισηγητής: κ.Δημήτριος Αποστολάκος

11ο Αποδοχή παραχώρησης οικοπέδου από το Κληροδότημα «Νικολάου Πηλάλα» στο Δήμο Σπάρτης για κατασκευή Νηπιαγωγείου
Εισηγητής: κ.Παναγιώτης Αργυρόπουλος

12ο Έγκριση τευχών δημοπράτησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη ανέγερσης νέου κτιρίου Νηπιαγωγείου στη Σπάρτη»
Εισηγητής: κ.Παναγιώτης Αργυρόπουλος

13ο Περί ορισμού υπαλλήλου για την έκδοση Χ.Ε. προπληρωμής για τη μετάβαση της αθλητικής αποστολής στο Κάουνας της Λιθουανίας, για τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες 2017.
Εισηγητής: κ.Σάββας Βελισσάρης

14ο Έγκριση υποκατάστασης μέλους σύμπραξης μελετητών, εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη για αποκατάσταση και ανάδειξη του παλαιού Δημοτικού σχολείου Βασαρά»
Εισηγητής: κ.Παναγιώτης Αργυρόπουλος

15ο Οριστική παραλαβή της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια προκατασκευασμένου κτιρίου για νηπιαγωγείο Τ.Κ. Μαγούλας ΔΕ Μυστρά»
Εισηγητής: κ.Παναγιώτης Αργυρόπουλος

16ο Έγκριση μελέτης και φυσικού αντικειμένου του έργου «Οδοποιία και τεχνικά έργα Δ.Ε. Οινούντος 2017», έγκριση εκτέλεσης και καθορισμός τρόπου κατασκευής
Εισηγητής: κ.Παναγιώτης Αργυρόπουλος

17ο Λήψη απόφασης να καταστεί ο Δήμος Σπάρτης τριτεγγυητής για την υπογραφή σύμβασης της ΔΕΥΑ Σπάρτης με την ΔΕΗ Α.Ε. για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Εισηγητές: κ.Δήμαρχος, κ.Παναγιώτης Ρήγας