ΣΠΑΡΤΗ. Το τρέχον σχολικό έτος 2016-17, το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης συμμετείχε με 19 έργα στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα / διαγωνισμό: «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες». Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

Το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο στην κατηγορία project για τα έργα «Επιτραπέζιο παιχνίδι» και «Ηλεκτρονική παρουσίαση της ιστορίας της Κύπρου σε περιβάλλον scratch».

Το «Επιτραπέζιο παιχνίδι» κατασκευάστηκε από τους μαθητές της Α’ τάξης Κουτράκου Πένια, Μαστάθη Γεωργία, Καψαλάκου Μαρία, Παυλοπούλου Χριστιάννα, Μπένου Βάλια, Κουμουστιώτη Κωνσταντίνα, Γκουζούλη Φίλιππο και Λιναρδάκη Παναγιώτη ενώ η «Ηλεκτρονική παρουσίαση της ιστορίας της Κύπρου σε περιβάλλον scratch» δημιουργήθηκε από τον μαθητή της Γ’ τάξης Μελά Αναστάσιο.
Τα έργα των μαθητών εκπονήθηκαν με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Βλαχολιά Μαρίας, Βλαχουτσάκου Θεοδούλης, Μανώλη Κανέλλας και Σακελλαρόπουλου Ανδρόνικου.