ΤΡΙΠΟΛΗ. Χθες Δευτέρα 24 Απριλίου συνεδρίασε στην Τρίπολη ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου. Στη συνεδρίαση βρέθηκαν εκτός από τα μέλη του Φορέα συλλογικότητες και πολίτες. Θέμα της συνεδρίασης ήταν η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα απορρίμματα.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Φορέα κ. Γρυπιώτης ενημέρωσε το σώμα για τις ενστάσεις των προστίμων που έχουν επιβληθεί για τα απορρίμματα στον ΦΟΔΣΑ σε μία διυπουργική επιτροπή. Ανέφερε ότι η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια θα ήταν ένα έγγραφο το οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να μην καταβληθούν τα υπέρογκα πρόστιμα. Έπειτα, έθεσε σε ψηφοφορία ύστερα από πρόταση της διυπουργικής, να ψηφιστεί αν θα προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και ΦΟΔΣΑ.

Την τοποθέτηση του κ. Γρυπιώτη ακολούθησε αποδοκιμασία της διαδικασίας από μερίδα δημάρχων και η αρνητική τοποθέτηση επί της υπογραφής της σύμβασης από τους Δημάρχους Καμπόσο, Πνευματικό, Παυλή, Βαλιώτη και Σφυρή.

Αντίθετα, υπέρ της υπογραφής τάχθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας ο οποίος δέχθηκε πάντως την αποδοκιμασία των παρευρισκομένων.

Εντύπωση προκάλεσε εξάλλου και η τοποθέτηση του κ. Σκάντζου, δημοτικού συμβούλου Β. Κυνουρίας ο οποίος είπε ότι «η βρωμιά στην Πελοπόννησο έχει ένα όνομα και οφείλεται στον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος έχει το τιμόνι από το 2012». «Η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να νομίζει ότι μιλάει σε Αμερικανάκια. Η τιμή μας ενδιαφέρει», κατέληξε ο κ. Σκαντζός.

Τελικώς και μετά από δύο ώρες συνεδρίασης, το Σώμα αποφάσισε να αναβάλει τη συζήτηση του θέματος.