ΣΠΑΡΤΗ. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης βρέθηκε η κάμερα του notospress.gr.

Εκεί, από την πλευρά της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα από το μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Κυριακάκη τέθηκαν δύο σημαντικά ερωτήματα-επισημάνσεις:

Πρώτον, ο κ. Κυριακάκης παρατήρησε ότι είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ενώ ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου συντάχθηκε και ψηφίστηκε πολύ πρόσφατα χρειάζεται ήδη μέσα σε ένα μήνα αναμόρφωση.

Δεύτερον, σημείωσε ότι θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ν.Π. να μην αμείβονται αλλά τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται από το Ν.Π. εκεί που είναι περισσότερο χρήσιμα.

Οι απαντήσεις που έλαβε από τον Πρόεδρο του Ν.Π. Θέμη Πατσιλίβα αφορούσε ως προς την αναμόρφωση του προϋπολογισμού στην ύπαρξη έκτακτων αναγκών που δεν μπορούν να προβλεφθούν με ακρίβεια ενώ σε σχέση με τις αμοιβές Προέδρου και Αντιπροέδρου πως λαμβάνουν αμοιβές νόμιμα ενώ εναπόκειται στη διάθεση του καθενός να τα λάβει ή να μην τα λάβει ή να τα λάβει και να τα διαθέσει ξανά στην Υπηρεσία του Ν.Π.

Δείτε το Video με τη συζήτηση