ΣΠΑΡΤΗ. Την Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, η Α΄ τάξη του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακρόπολη της αρχαίας Σπάρτης στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, κα Χαρά Γιαννακάκη, που με πολύ ευχάριστο τρόπο παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια τον όμορφο χώρο της αρχαίας Σπάρτης, τα σημαντικά μνημεία της Ακρόπολης και της Αγοράς και αναφέρθηκε στις εργασίες και τις επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα συνολικά στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και στα επιμέρους μνημεία. Τα παιδιά πρόσθεσαν έτσι νέες πληροφορίες και γνώσεις στα όσα είχαν διδαχθεί στο μάθημα της Ιστορίας για την αρχαία Σπάρτη. Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν η φιλόλογος κ. Α. Χίου, η μαθηματικός κ. Ι. Ανδριτσάκου και η καθηγήτρια εικαστικών κ. Γ. Χατζή.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Σταύρος Περγαντής , με σχετική ανακοίνωση, ευχαριστεί την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και την κυρία Χαρά Γιαννακάκη για την ωραία αυτή ξενάγηση στους μαθητές του σχολείου και συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτή τη χρήσιμη δραστηριότητα.