ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Πελοποννήσου και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας διοργανώνουν Βιωματικά Επιμορφωτικά Σεμινάρια, τα οποία απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας με θέμα «Η Αφήγηση του Παραμυθιού». Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν από τον κ. Δημήτριο Αβούρη, αφηγητή, συγγραφέα και Διευθυντή του περιοδικού «Το Παραμύθι», Πρόεδρο της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού και αποτελούν συνέχεια των Ημερίδων με θέμα «Η Αφήγηση και η Γραφή Παραμυθιών ως Δημιουργικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο» που πραγματοποιήθηκαν στη Σπάρτη και τους Μολάους στις 21 και 23 Μαρτίου 2017 αντίστοιχα, σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό.

Η εκπαιδευτική αυτή δράση υλοποιείται με συνεργαζόμενους φορείς τον Σύλλογο Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος» για τη Σπάρτη και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη Νεάπολη και τους Μολάους.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Λακωνίας (Σπάρτη, Νεάπολη, Μολάους) κατά την ίδια εβδομάδα, ως εξής:

Σπάρτη: Τρίτη 2 Μαΐου 2017, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και ώρα 18.00-21.00.
Νεάπολη: Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017, στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και ώρα 18.00-21.00.
Μολάοι: Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στο Λύκειο Μολάων και ώρα 18.00-21.00.

Η κάθε συνάντηση περιλαμβάνει δύο μέρη:
1. Εισήγηση-θεωρητική προσέγγιση, περιγραφή και ανάλυση του τρόπου Αφήγησης
2. Βιωματικό Εργαστήριο.

Σημειώνεται ότι ανάλογα με τη συμμετοχή, θα συγκροτηθούν οι ομάδες των εκπαιδευτικών που θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια τα Βιωματικά Εργαστήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν κατά την επόμενη σχολική χρονιά.

Σημείωση: Το Σεμινάριο είναι ανοιχτό για κάθε ενδιαφερόμενο.